Rosberg megrovást kapott Barcelonában

Megrovást kapott a Spanyol Nagydíj stewardjaitól Nico Rosberg, a Mercedes versenyzője.


Megrovást kapott a Spanyol Nagydíj stewardjaitól Nico Rosberg, a Mercedes versenyzője.

A német pilóta a leggyorsabb volt az első barcelonai edzésen, a 90 perces tréning során azonban elkövetett egy szabálytalanságot azzal, hogy egyik etapja végén túl későn kanyarodott rá a bokszutcára, veszélyhelyzetet idézve ezzel elő.

A stewardok a rendelkezésre álló bizonyítékok, valamint a versenyző meghallgatása alapján megrovásban részesítették Rosberget. Döntésüket azzal indokolták, hogy a Mercedes versenyzője megszegte a Nemzetközi Sportkódex L függelékének 12.1.1.i pontját.

„A versenyző átlépte a bokszutcát a pályától elválasztó vonalat, és nem tartott jobbra, ahogy azt a versenyigazgató a hétvégét megelőzően előírta.”

Charlie Whiting még csütörtökön hívta fel a versenyzők figyelmét arra, a bokszbejárat előtt – mielőtt kihajtanának – biztonsági okokból jobbra kell tartaniuk. Hogy egyértelműsítsék mindezt, a rendezők egy bóját helyeztek el közvetlenül a bokszbejárat elé, melyet a pilótáknak jobbról kell megkerülniük.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!