Friss hírek

Rosberg mindent kihozott autójából az időmérőn

A Williams német versenyzője, Nico Rosberg volt a mai nap legnagyobb meglepetése, miután a hatodik helyre kvalifikálta magát hazai versenyén Monacóban.

A Williams német versenyzője, Nico Rosberg volt a mai nap legnagyobb meglepetése, miután a hatodik helyre kvalifikálta magát hazai versenyén Monacóban.

A 22 éves pilóta, aki Monacóban él, a második helyen végzett az időmérő második etapjában, majd a Ferrari és a McLaren duója, valamint a BMW-s Robert Kubica mögött a hatodik helyen zárt az utolsó, mindet eldöntő harmadik harmadban.

Nem csoda tehát, hogy Rosberg elégedetten nyilatkozott az időmérőt követően.

“Nagyon boldog vagyok, mindent kihoztam az autómból, és jó eredmény született” – mondta a német pilóta. “Nagyon élveztem a körözést a mai nap folyamán. Jó móka volt, a határon autóztam folyamatosan. Úgy gondolom, hogy élvezetes lesz nézni a fedélzeti kamerás felvételeimet, mert a kör minden egyes pontján nagyon keményen hajtottam.”

“Monacóban teljesen más az időmérő, mint más helyszíneken, és fantasztikus, ha megtalálod a saját határaidat a szűk utcai ringen. Ha esni fog holnap, akkor hatalmas lesz a káosz, így nagyon óvatosnak és megfontoltnak kell lennem. Egy jó stratégiával viszont eredményes lehetek a Monacói Nagydíjon.”

Csapattársa, a nálánál jóval tapasztalatlanabb Kazuki Nakajima viszont nem volt ennyire elégedett saját teljesítményével: “Nem volt egyszerű számomra az időmérő edzés Monacóban. Minden egyes tiszta körömben hibáztam, így el kell gondolkodnom azon, hogy miként tudnék javítani a teljesítményemen. Nico kiválóan teljesített a mai nap folyamán, jó időket autózott, így biztos vagyok benne, hogy én is mehettem volna jobban.”

“Az időjárás teljesen más volt délután, mint a reggeli edzésen, és még azt sem tudjuk, milyen lesz az idő a versenyen, ami igencsak megkeverheti a kártyákat” – tette hozzá a japán pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!