Rosberg motorkímélő módban volt a leggyorsabb

Motorkímélő beállításokkal futotta meg az Orosz Nagydíj leggyorsabb körét vasárnap a futamot később megnyerő Nico Rosberg.


Motorkímélő beállításokkal futotta meg az Orosz Nagydíj leggyorsabb körét vasárnap a futamot később megnyerő Nico Rosberg.

A bajnoki tabella éllovasa a szezon eddigi négy versenyén diadalmaskodni tudott, Szocsiban pedig a Mercedes előnye jóval nagyobb volt a Ferrarival szemben, mint a korábbi versenyeken.

A német istállónak ennek ellenére nem volt sétagalopp az oroszországi verseny, a csapat ugyanis a futamot követően felfedte, Nico Rosbergnek és Lewis Hamiltonnak is motorgondjai voltak.

A Mercedes nemrégiben egy nyílt levélben mesélte el az Orosz Nagydíj sztoriját a rajongóknak – ebből kiderült, Rosberg motorkímélő üzemmódban futotta meg a verseny leggyorsabb körét.

„Nem sokkal a kerékcseréje után figyelmeztető jeleket vettünk észre Nico autójának energia-visszanyerő (MGU-K) rendszeréből” – áll az írásban.

„Több körön keresztül nyugtatgattuk, hogy kényelmes előnye van Lewisszal szemben, szóval vegyen vissza addig, amíg az FIA megengedi nekünk, hogy utasítsuk arra, változtassa meg a beállításokat, hogy kezelni tudja a problémát.”

„Nico a kormány mögött semmiféle utalást nem kapott arra vonatkozóan, hogy mekkora a feszültség a bokszutca falán. Amikor megfutotta a leggyorsabb kört a futam utolsó előtti körében, még mindig „biztonságos üzemmódban” volt. Ezzel demonstrálta, hogy milyen kiváló volt az autó tempója ezen a hétvégén.”

„Ezen események miatt jóval stresszesebb volt számunkra ez a verseny. De amint mindkét autó átszelte a célvonalat, mindenki megkönnyebbült.”

Nemcsak Rosbergnek, Hamiltonnak is műszaki gondjai voltak a verseny során. A Mercedesnél elárulták, a brit 16 kört tett meg úgy, hogy semmi víznyomás nem volt az autóban.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS