Rosberg nagy fölénnyel az élen Szocsiban - F1VILÁG.HU

Rosberg nagy fölénnyel az élen Szocsiban

HIRDETÉS

Nagy fölénnyel végzett az élen a Forma-1-es Orosz Nagydíj első szabadedzésén Nico Rosberg. A Mercedes versenyzője mögött csapattársa, Lewis Hamilton második, Sebastian Vettel pedig harmadik lett.


Nagy fölénnyel végzett az élen a Forma-1-es Orosz Nagydíj első szabadedzésén Nico Rosberg. A Mercedes versenyzője mögött csapattársa, Lewis Hamilton második, Sebastian Vettel pedig harmadik lett.

A 90 perces tréning elején minden szem a Red Bull garázsára szegeződött, Daniel Ricciardo ugyanis először vitte pályára azt a megoldást, melyet az osztrák istálló azért fejlesztett ki, hogy a jövőben megvédje a versenyzők fejét a külső elemek becsapódásától.

RB

A szélvédőre hajazó megoldás valamivel talán esztétikusabb az úgynevezett halónál, melyet a Ferrari még az előszezoni teszteken próbált ki autóin – arról azonban, hogy végül melyik eszközt vezetik be a Forma-1-ben, a későbbiekben dönt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Nemcsak a fejvédő, de kisebb-nagyobb kicsúszások és megpördülések is látványosságként szolgáltak az első szabadedzésen. Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Jenson Button, és Daniil Kvyat is küszködött a tapadással a tréning során, mindannyian látványos piruettet mutattak be a szocsi versenypályán.

Az már a gyakorlás első felében látszott, a Mercedes ezúttal is jó formában van, főleg világbajnoki éllovasa, Nico Rosberg, aki végül 7 tizedmásodperces előnnyel végzett az élen.

fer

A német versenyző mögött csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton zárt, míg a Ferrarik közül Sebastian Vettel volt a gyorsabb, megelőzve csapattársát, Kimi Räikkönent.

Bár a Ferrarik bő 1 másodperces hátránya jelentősnek tűnik, mindenképp meg kell említeni, hogy az olasz istálló versenyzői a Pirelli lágy keverékű abroncsaival érték el legjobb idejüket délelőtt, míg a Mercedesek a szuperlágy gumikkal.

Hirdetés

A Ferrarik mögött Felipe Massa ötödik lett, őt Daniel Ricciardo, valamint Valtteri Bottas követte a hatodik és hetedik helyen. A nyolcadik pozícióban Daniil Kvyat zárt, de Sergio Pérez, valamint Carlos Sainz is beverekedte magát a legjobb tíz közé.

Mc

A McLarenek 2 és fél másodperces hátránnyal végeztek a középmezőnyben, Jenson Button tizenegyedik, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso tizenkettedik lett. Kevin Magnussen Renault-ját ma az orosz Szergej Szirotkin vezette, ő meglepő módon gyorsabbnak bizonyult, mint a franciák másik autóját terelgető Jolyon Palmer, aki csak tizennyolcadik lett. A brit az edzés utolsó perceiben meg is pördült a pályán, Szirotkintól mintegy 8 tizedmásodperccel bizonyult lassabbnak.

A Haas versenyzői nem remekeltek, Esteban Gutiérrez tizenhatodik, Romain Grosjean tizenhetedik lett, megelőzve Marcus Ericssont, valamint a Manor két versenyzőjét.

A tabella végén Alfonso Celis zárt, aki Nico Hülkenberg Force Indiáját vezette az első edzésen.

A hétvége programja délután 13 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!