Rosberg: Néha jelentéktelennek éreztem magam Schumacher mellett

2012 Monaco Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Nico Rosberg, Michael Schumacher, Mercedes
Fotó: Mercedes
Nico Rosberg őszintén mesélt arról, milyen volt együtt dolgozni a Mercedes F1-es csapatánál a hétszeres világbajnokkal, Michael Schumacherrel.

Schumacher és Rosberg 2010-2012-ig három közös évet töltöttek el a Mercedesnél, miután a hétszeres bajnok korábbi visszavonulása után úgy döntött, hogy szeretne még néhány évet az F1-ben versenyezni. 

Amikor kiderült, hogy Schumacher visszatér, így ő lesz a csapattársa 2010-től, Rosberg hirtelen megijedt, ám sikerült túltennie magát ezen, és inkább igyekezett előnyére fordítani azt, hogy egy hétszeres világbajnok a csapattársa. 

Ez őrület volt. Senki nem számolt ezzel, így én sem. Az első gondolatom a félelem volt” – mesélte a német. 

Számos fotó található az akkori autogramosztásokról, amikor Schumachert körbeveszik a rajongók, Rosberg viszont magányosan ül mellette. A 2016-os év világbajnoka elmondta, voltak szituációk csapaton belül is, amelyeket nem volt könnyű feldolgoznia.

„Ez kemény. Az ember ott ül jelentéktelenül mellette. Emlékszem egy stratégiai megbeszélésre is, amikor megbeszélték a taktikámat Michaellel.”

Rosberg elmesélte, Schumacher a jobb teljesítmény érdekében trükközött is, így például a szabadedzéseken szándékosan egy-egy nagyobb kerékvetőre hajtott – ennek pedig oka volt. 

„Év végére kijött, hogy ezt pluszban csinálta, hogy a padlólemeze sérüljön, és az autó alacsonyabban legyen” – mondta a német, aki szerint így Schumacher autója durván másfél mm-rel alacsonyabban feküdt, mint az övé. 

A tempóhoz azonban nem volt szükség trükkökre, az továbbra is megvolt nála: „Még mindig nagyon gyors tudott lenni, esőben is. Néha olyan teljesítményt rakott oda, ami őrület volt számomra. Mintha másik bolygóról jött volna. Természetesen nem segített, hogy csapatként nagyon rosszul álltunk.”

Megvan az oka, hogy miért hétszeres világbajnok: mert mindent addig csinál, amíg tökéletes nem lesz.”

Rosbergnek sikerült Schumacher előtt végeznie mindhárom szezonban, amikor csapattársak voltak, és ez szerinte meghatározó volt a karrierje szempontjából. 

„Az én karrierem szempontjából ez döntő volt, mert különben kirúgtak volna, és Lewis vezetett volna Michael mellett – ez világos volt” – mondta Rosberg, aki mellé végül 2013-ban, Schumacher visszavonulása után érkezett meg Hamilton. 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS