Rosberg: Nehéz barátkozni Hamiltonnal

A világbajnoki éllovas Nico Rosberg elárulta, a csapaton belüli egyre nagyobb feszültség, és a csapattársával való fokozódó küzdelem miatt nagyon nehéz jóban lennie Lewis Hamiltonnal.


A világbajnoki éllovas Nico Rosberg elárulta, a csapaton belüli egyre nagyobb feszültség, és a csapattársával való fokozódó küzdelem miatt nagyon nehéz jóban lennie Lewis Hamiltonnal.

A két versenyző idén már két alkalommal is összeütközött egymással a versenypályán: a Spanyol Nagydíjon mindketten kiestek a baleset következtében, Ausztriában pedig Rosberg csúszott hátrébb, így a Mercedes elbukta a kettős győzelmet.

„Nagyon nagyra tartom őt, de… nos, nem mi vagyunk a legjobb barátok jelenleg” – mondta Rosberg a Guardian című brit lapnak.

„Mindketten nagyon versenyképesek vagyunk, emiatt pedig nehéz jóban lennünk, hiszen annyira extrém a versengés. Ugyanez volt a helyzet már akkor is, amikor gokartoztunk. Ki mennyi pizzát tud megenni? Milyen gyorsan tudunk elfutni a lifttől a hotelszobáig? Folyamatos versengés volt már annak idején is, de akkor még nem volt hatással ránk a csapat, a média és a pénz. Ez most nagyon megnehezíti a dolgát.”

Rosberg előnye jelenleg mindössze 1 pont a bajnoki összetettben csapattársa előtt, noha a bajnokság egy szakaszában 43 ponttal vezetett Hamiltonnal szemben.

A német mindazonáltal nem úgy tekint a 2016-os szezonra, mint az utolsó nagy lehetőségre ahhoz, hogy bajnok legyen.

„Én nem így gondolok erre. Egyszerűen csak egy nagyszerű lehetőség ez. Nyilván sokat segít a motivációban, ha az ember győzelmekért harcol. Ha a 12. vagy 13. helyeken lennénk, az nem lenne ugyanaz. A bajnoki címért csatázni igazán intenzív dolog. És a tanulási folyamat is állandó. Rengeteget tanultam és komoly fejlődést értem el.”

„Maga a vezetés nem változott sokat, de a szituáció az igencsak nehéz, hiszen együtt kell versenyzünk, ugyanakkor egymás ellen. Ez egyedülálló kihívás.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!