Rosberg nem akar hátat fordítani az autósportnak - F1VILÁG.HU

Rosberg nem akar hátat fordítani az autósportnak

HIRDETÉS

Bár az elmúlt szezon végén befejezte versenyzői pályafutását, Nico Rosberg szeretne továbbra is érintett maradna az autósportban.


Bár az elmúlt szezon végén befejezte versenyzői pályafutását, Nico Rosberg szeretne továbbra is érintett maradna az autósportban.

A német versenyző 2016 végén sokkolta a Forma-1 világát, amikor napokkal azután, hogy megnyerte a világbajnoki címet, bejelentette visszavonulását.

Rosberg arról még nem döntött, hosszú távra mik a tervei, ám a minap világossá tette, nem akar teljes mértékben hátat fordítani az autósportnak.

„Új utakat keresek, és nagyon nyugodtan állok mindehhez” – mondta Rosberg a Sport Bild című német lapnak.

„Egy dolog biztos: valahogy kapcsolatban akarok maradni a versenyzéssel. De versenyzőként nem fogok visszatérni, az biztos. Nagyon hálás vagyok, még ha a feje tetejére állítottam is az életemet azzal, hogy visszavonultam. De a szívemet követtem, és örülök annak, hogy a világbajnoki cím megszerzésével zártam le F1-es fejezetemet.”

„Elértem mindent, amit célul tűztem ki. Most pedig az új életem jelent olyan nagy kihívást, mint korábban az F1. Szeretnék ebben is sikeres lenni. De most eldönthetem, mit akarok csinálni, és nem irányítanak annyira.”

Ugyan nem zárta ki annak lehetőségét, hogy szerepet vállal majd egy csapat menedzselésében, Rosberg azt mondja, inkább úgy képzeli el, hogy versenyzők pályafutását egyengeti majd a jövőben.

„Nem mondom azt, hogy nem” – mondta, amikor a csapatfőnökösködésről kérdezték.

„Sok minden lehetséges. Viszont most elsősorban a közösségi munkámra fókuszálok, mellyel gyerekeket és hátrányos helyzetűeket segítek. Szeretnék visszaadni valamit. Ez sokat jelent számomra. És aztán olyan projektet keresek, amibe a szívemet-lelkemet beleadhatom.”

Hirdetés

„Számos lehetőség van. Az egyik például, hogy más versenyzőket segítek abban, hogy sikeresek legyenek – esetleg tanácsadóként, vagy egy menedzsment tagjaként.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Rosberg nem akar hátat fordítani az autósportnak
Russell elárulta a gyenge időmérő okát
Az FIA nyomoz a rejtélyesen lángra kapó kínai F1-es gyep miatt
Hamilton a sprintfutamon visszaesésre számít
Verstappen szerint a Red Bull megérdemli a negyedik helyet
Leclerc: Ezúttal sem tudtam jó időmérőt futni…

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!