Rosberg nem ijedt meg Schumachertől - F1VILÁG.HU

Rosberg nem ijedt meg Schumachertől

HIRDETÉS

Bár sokan úgy gondolják, labdába sem fog tudni rúgni Michael Schumacher mellett, Nico Rosberg nem aggódik az idei szezon miatt, mert meg van győződve arról, hogy igenis partiban lesz a hétszeres világbajnokkal.

Bár sokan úgy gondolják, labdába sem fog tudni rúgni Michael Schumacher mellett, Nico Rosberg nem aggódik az idei szezon miatt, mert meg van győződve arról, hogy igenis partiban lesz a hétszeres világbajnokkal.

Rubens Barrichello, aki éveken át volt Schumacher csapattársa a Ferrarinál, hétfőn azzal a tanáccsal látta el ifjú kollégáját, hogy ha jót akar, minél előbb “húzzon el” a Mercedestől, mert esélye sem lesz sikereket elérni a hétszeres világbajnok mellett a Forma-1-ben.

Rosberg azonban nem tulajdonít különösebb jelentősége ennek, ugyanis meggyőződése, hogy elég erős lesz ahhoz, hogy kezelni tudja a helyzetet, és eredményesen szerepeljen 2010-ben.

“A tavalyi év után különösen magabiztos vagyok, hogy jól fogok teljesíteni” – felelte a német arra a kérdésre, hogy mit szól Barrichello tanácsához. “Nincsen problémám. Persze komoly kihívás lesz, mert minden idők egyik legnagyobbja ellen kell versenyeznem.”

“Erős vagyok és tisztelem az embereket. Egyáltalán nem aggódom. Fel vagyok készülve a feladatra, és majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Ha előtte leszek, az nagyon jó. Ha viszont mégsem, az azt jelenti, hogy még keményebben kell dolgoznom.”

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e Rubens kijelentése, így felelt: “Az ő szemszögéből nézve a dolgot abszolút érthető a tanács, hiszen hat éven keresztül folyamatosan kikapott tőle (Schumacher), így egyáltalán nem lepett meg, hogy ezt mondta.”

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn hétfőn elárulta, hogy Rosbergnek problémái voltak az ülésével, ezért nem tudott jobb időket autózni a teszt első napján. A német pilóta elmondta, hogy ugyan elvégeztek néhány módosítást, még nem tökéletes az ülése.

“Egyelőre nincs rendben. Most vizsgáljuk a dolgot, és végezzük el a méréseket, ugyanis a nap folyamán másfél centit lejjebb kerültem az autóban, és a végén már alig láttam valamit” – magyarázta a német pilóta, aki azt is elárulta, hogy Schumacher is panaszkodott az alacsony ülésre.

“Ő is megjegyezte, hogy nem túl jó a kilátás a pilótafülkéből. Ez persze csak azon múlik, hogy miként helyezkedik az ember, és milyenek a beállítások. Ezeken könnyű változtatni, viszont azt nem értem, hogy miért kerültem lejjebb a nap folyamán.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!