Rosberg: Nem könnyű leállni a fejlesztésekkel

Nico Rosberg, a Mercedes AMG Petronas versenyzője elismerte, csapatának nincs könnyű dolga abban a kérdésben, hogy folytassa-e idei autójának fejlesztését, vagy inkább teljes figyelmét már a jövő évi modell építésére fordítsa.


Nico Rosberg, a Mercedes AMG Petronas versenyzője elismerte, csapatának nincs könnyű dolga abban a kérdésben, hogy folytassa-e idei autójának fejlesztését, vagy inkább teljes figyelmét már a jövő évi modell építésére fordítsa.

A német versenyző a szezon eddig eltelt tíz versenyén kétszer tudott nyerni, míg legutóbb, a Magyar Nagydíjon csapattársa, Lewis Hamilton győzedelmeskedett.

A Mercedes ennek köszönhetően még a világbajnoki elsőségről sem mondott le, ám mint a legtöbb csapatnak, úgy a brackley-i gárdának is két fronton kell dolgoznia, hiszen már gőzerővel folyik a 2014-es versenyautó tervezése is.

„Lehetőségünk volt arra, hogy néhány nagyszerű sikert ünnepeljünk. De sajnos – főleg a gumik miatt – eddig nem voltunk túl következetesek” – idézi Rosberg szavait az Auto Motor und Sport című szaklap.

„Mindazonáltal óriási fejlődésen mentünk keresztül. A célunk viszont az, hogy ott legyünk, ahol most Sebastian [Vettel] van.”

Lewis Hamilton hátránya 48 pont a bajnoki összetettben Vettel mögött, míg Rosberg 88 egységgel van lemaradva. A német éppen ezért elismeri, csekély esélyei vannak a bajnoki cím megszerzésére, jövőre ugyanakkor óriási lehetőség kínálkozhat csapatának. Éppen ezért nem kizárt, hogy a Mercedes inkább a jövő évi modell fejlesztésére összpontosít, ám Rosberg szerint nem egyszerű a döntés.

„Ez egy nehéz kérdés. Egyfelől nagyszerű dolognak tartom, ha a legjobb autóval érkezhetünk meg egy versenyhétvégére, hiszen ilyenkor arra gondolok, a pole és a győzelem is összejöhet. Ez nagyszerű érzés. Másfelől viszont a következő év egy óriási lehetőség a rengeteg változás miatt. Ha csak azzal az autóval folytatjuk, ami most van, még úgy is elérhetünk néhány jó eredményt idén.”

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn elismerte, elképzelhető, hogy a következő néhány verseny után már inkább a jövő évi modellre fókuszálnak.

„Spára és Monzára lesz néhány remek fejlesztésünk. Függően attól, hogy ezek miképp működnek, dönteni fogunk arról, hogy mit is csinálunk a szezon hátralévő részében.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!