HAMIL7ON

Rosberg: Nem tudtam, Hamilton meddig megy el

Rosberg: Nem tudtam, Hamilton meddig megy el

A Forma-1 újdonsült bajnoka, Nico Rosberg elárulta, azért sem volt könnyű dolga a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon, mert fogalma sem volt arról, mire számítson csapattársától, Lewis Hamiltontól.


A Forma-1 újdonsült bajnoka, Nico Rosberg elárulta, azért sem volt könnyű dolga a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon, mert fogalma sem volt arról, mire számítson csapattársától, Lewis Hamiltontól.

Hamiltonnak a győzelem mellett arra is szüksége lett volna a bajnoki címhez, hogy Rosberg ne álljon dobogóra az évadzárón, ezért a vasárnapi versenyen mindent elkövetett azért, hogy a Red Bull és a Ferrari is beleszóljon kettejük párharcába.

Terve végül nem vált be, Rosberg második lett, ezzel bebiztosította első F1-es bajnoki címét.

„Az örömömet csak fokozta a verseny után az, hogy ilyen kemény dolgom volt. Nem tudtam, [Hamilton] meddig fog elmenni. Hogy megőrül-e teljesen, és kitol-e a pályáról? Egyszerűen nem tudtam” – mondta Rosberg.

„Láttam, mivel próbálkozik, és tudtam, egy kis hiba a részemről, és a mögöttem lévők megelőznek, és akkor annyi, két kör alatt az egész éves munkám semmibe vész. Hihetetlen volt.”

Rosberg mindazonáltal kifejtette, nem örül annak, hogy Hamilton stratégiája ilyen komoly beszédtémát szolgáltat azóta is. A német azt mondja, megérti csapattársát, ugyanakkor csapata, a Mercedes álláspontját is.

„Kár, hogy ilyen komoly lett ez a téma, mert tényleg nagyon egyszerű a történet. Meg lehet érteni a csapat álláspontját is, hiszen bizonyos szabályok keretein belül versenyzünk, és ezt tiszteletben kell tartanunk. Ezek a szabályok nem változtak az elmúlt 3 évben. Szóval meg lehet érteni, hogy nem örülnek.”

„Ugyanakkor megértem Lewist is. Harcoltunk egymással, méghozzá a világbajnoki címért. Az ember mindent megpróbál, és talán átlép bizonyos határt azért, hogy esetleg elérje a céljait.”

Rosberg és Hamilton már pályafutásuk elején is együtt versenyeztek, barátságuk azonban azóta átalakult kemény rivalizálássá. A német azonban leszögezte, az egymás iránti tisztelet továbbra is megvan.

„Ugyanabban a csapatban vagyunk, a futamgyőzelmekért és világbajnoki címekért küzdünk. Ilyen rivalizálás közepette lehetetlen megőrizni a barátságot, hiszen minden annyira intenzív és komplikált.”

„De ami segít, az az alapvető tisztelet mindkét fél részéről. 13 éves korunkban a legjobb barátok voltunk. És ez megmaradt, velünk van, legalábbis velem. De szerintem vele is. És ez segít a nehéz pillanatokban.”

Lewis Hamilton egyébként a minap Instagram-oldalán tett közzé egy fotót, ezzel gratulált Rosbergnek. Igaz, a brit még októberben elárulta, közösségi oldalait nem is ő kezeli, külön emberei vannak erre a célra.

1

„Akkor azt mondtuk, bajnokok leszünk, és most mindketten azok vagyunk! Gratulálok Nico, megtettél mindent, amit egy bajnoknak meg kell tennie. Megérdemelted!” – áll az Instagramon közzétett fotó alatt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!