Friss hírek

Rosberg: Nem volt értelme körözni délután

A mezőny többi tagjához hasonlóan mondhatni haszontalan napot zártak pénteken, Szocsiban a Mercedes versenyzői.


A mezőny többi tagjához hasonlóan mondhatni haszontalan napot zártak pénteken, Szocsiban a Mercedes versenyzői.

Az Orosz Nagydíj első szabadedzését fél órával lerövidítették, mivel az egyik takarítójárműből gázolaj ömlött a pályára. A délutáni gyakorláson pedig az eső húzta keresztül a csapatok számításait.

Hirdetés
 

Nico Rosberg, a Mercedes versenyzője elmondta, nem volt értelme körözni a vizes pályán, mivel az előrejelzések szerint a hétvége további részére száraz idő várható.

„Nem volt valami hasznos napunk” – kezdte a pénteki értékelést Rosberg.

„Először azzal a takarítóautóval akadtak problémák, amiből kifolyt az üzemanyag. Délután pedig heves eső érkezett. Úgyhogy nem sokat tanulhattunk. Néhány rajtgyakorlatot végeztem és az esős beállításokat néztük meg.”

„Szombaton és vasárnap viszont száraz lesz a pálya, szóval nem volt értelme sokat körözni. A harmadik edzésen sok munka vár ránk, egy óránk lesz arra, hogy mindent megtanuljunk. Ez komoly kihívást jelenthet ezúttal, mivel a Ferrari fenyegetést jelent ezen a pályán.”

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton rövid időre kimerészkedett a pályára, ám ő is csak adatgyűjtés céljából ült autóba.

„Ma csak üldögélnünk kellett és várnunk. Figyeltünk, és reménykedtünk abban, hogy eláll az eső” – mondta a listavezető.

„Azért tanultunk is valamit, hiszen kimentünk a pályára és teszteltünk egy szárnyat, és az egy kör alatt is sok információt gyűjtöttünk. Ami viszont engem illet, én nem sokat tanulhattam. De nem aggódom, mert mindenki egy csónakban evez, úgyhogy remélem, hogy holnap és vasárnap már jobb időnk lesz.”

„Magabiztosan várjuk a hétvégét, holnap pedig már többet fogunk tudni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!