Rosberg: Nem volt értelme támadni Hamiltont

A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg magyarázatot adott arra, miért volt annyira ingerült a múlt hétvégi Kínai Nagydíjat követően.


A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg magyarázatot adott arra, miért volt annyira ingerült a múlt hétvégi Kínai Nagydíjat követően.

A német másodikként futott be az év harmadik versenyén csapattársa, Lewis Hamilton mögött, a futam után azonban arra panaszkodott, hogy a brit pilóta túlságosan is lassan haladt előtte, ami miatt komoly veszélybe került második helyezése.

Rosberget eztán rengeteg kritika érte, a közösségi oldalakon kapott hideget-meleget, ezekre a „beszólásokra” pedig reagált is a német.

„Azt mondod, hogy sírok? Tiszteletben tartom a véleményed, és ez így is marad” – mondta a német versenyző videóblogjában a minap.

„Hogy miért nem támadtam? Megértem, miért kérdezed ezt, mert ezt kívülről feltehetően nem olyan könnyű megérteni. Az oka az, hogy az első etapban próbáltam támadni, de nem működött – minden, amit elértem ezzel, hogy tönkretettem a gumijaimat.”

„Szóval a második etapban nem volt értelme újra megtenni, mert Vettel közvetlenül mögöttem volt, és veszélyeztettem volna a második helyemet azzal, ha újra megpróbálom – ugyancsak tönkretettem volna az abroncsokat, Vettelnek pedig igencsak jó esélyei lettek volna arra, hogy megelőzzön.”

Rosberg hozzátette, a csapattal átbeszélték a történteket, így ő is túllépett azokon.

„A verseny után elég intenzív volt a helyzet, de aztán leültünk és szépen átbeszéltünk mindent. Számos konstruktív kritika elhangzott, most pedig már az egész a múlté.”

„A hétvége legrosszabb része az volt, hogy kikaptam Lewistól az időmérőn, ennek volt a legnegatívabb hatása. És csak rajtam múlik, hogy legközelebb 5 századdal gyorsabb legyek nála.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!