Rosberg nyitott a legjobban Monacóban - F1VILÁG.HU

Rosberg nyitott a legjobban Monacóban

HIRDETÉS

A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg végzett az élen a Forma-1-es Monacói Nagydíj első szabadedzésén. A német mögött a ferraris Fernando Alonso, valamint Romain Grosjean zárt a Lotusszal.


A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg végzett az élen a Forma-1-es Monacói Nagydíj első szabadedzésén. A német mögött a ferraris Fernando Alonso, valamint Romain Grosjean zárt a Lotusszal.

Bár tegnap még eső ijesztgette a Forma-1 csapatait Monte-Carlóban, a csütörtöki első szabadedzést száraz pályán, napos időben tartották délelőtt.

A másfél órás gyakorlás az ilyenkor szokásos ismerkedéssel indult, az első mért körre bő fél órát kellett várni: ekkor a Sauber újonca, Esteban Gutiérrez merészkedett ki, majd sorra következtek a többiek.

A leggyorsabb kört végül a Mercedes pilótája, Nico Rosberg futotta meg: 1 perc 16,195 másodperces ideje 87 ezredmásodperccel bizonyult gyorsabbnak, mint Fernando Alonso legjobbja.

A harmadik helyre az utolsó percekben Romain Grosjean érkezett meg, ő Felipe Massát, valamint Lewis Hamiltont utasította maga mögé.

Nem villogtak a szűk utcai pályán a Red Bullok: Mark Webber hetedik, a címvédő Sebastian Vettel pedig csak tizedik lett – kettejük közé a két McLaren férkőzött be, de a legjobb tíz között zárt Pastor Maldonado is a Williamsszel.

A világbajnoki tabella második helyezettje, Kimi Räikkönen csak tizenegyedik lett, őt a Force India duója követte.

A sereghajtók mezőnyében a Caterham ezúttal a Marussia elé verekedte magát: Giedo van der Garde 3 másodperces hátránnyal lett tizenkilencedik, míg az utolsó pozícióban Max Chilton zárt.

A tréningen a kisebb kicsúszásoktól, elfékezésektől eltekintve komolyabb incidensek nem borzolták a kedélyeket. Adrian Sutil volt az egyetlen, aki közel került ahhoz, hogy a falnak csapja autóját, az utolsó pillanatban azonban egy kövérgázzal megmentette Force Indiáját, így csak egy megpördülés lett az incidens vége.

Hirdetés

A Monacói Nagydíj programja délután 2 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!