Rosberg: Óriásit léptünk előre az új autóval - F1VILÁG.HU

Rosberg: Óriásit léptünk előre az új autóval

Óriási előrelépést jelent a Mercedes Forma-1-es csapatának 2013-as versenyautója – nyilatkozta a múlt heti barcelonai tesztsorozatot követően a gárda német versenyzője, Nico Rosberg.


Óriási előrelépést jelent a Mercedes Forma-1-es csapatának 2013-as versenyautója – nyilatkozta a múlt heti barcelonai tesztsorozatot követően a gárda német versenyzője, Nico Rosberg.

A 27 esztendős versenyző két napot töltött el a W04-es versenygép volánja mögött Spanyolországban, és elmondása szerint minden okuk megvan arra, hogy magabiztosan várják a 2013-as szezont.

A Mercedes a közelmúltban komoly átszervezéseket hajtott végre csapaton belül, Rosberg szerint azonban ezeknek inkább hosszú távon lesz hatásuk.

„Nos, valójában nincs sok változás, melynek azonnal hatása lesz, hiszen az autó fejlesztéséért felelős szakemberek ugyanazok maradtak” – mondta a német.

„A strukturális változásoknak inkább hosszabb távon lesz hatása. Nyilvánvaló, hogy nem teljesítettünk elég jól az elmúlt években, ezért változtatásokra volt szükség. A Mercedesnek a legjobbnak kell lennie a Forma-1-ben.”

Rosberg elárulta, a Mercedes autója sokat fejlődött tavaly óta, így az új modellt egyszerűen öröm vezetni.

„Az autó egyértelműen nagy előrelépés. Jó vezetni, az egyensúlya remek, szóval tényleg komoly előrelépést jelent. Vegyük például a hátulját: komoly problémáink voltak ezen a területen a gumikezeléssel, illetve a tapadás hiányával. Úgy tűnik, ez most már történelem. Ez pedig masszív előrelépés.”

A Mercedes számára nehezen indult a téli felkészülés, hiszen Jerezben a műszaki problémák miatt értékes pályaidőt veszítettek. Rosberg szerint azonban ez mindig benne van a pakliban, és nem is aggódott túlságosan.

„Olykor előfordulnak technikai problémák, ilyenek a tesztek. Egyáltalán nem aggódtam, sőt, igazából nagyon is lelkes voltam az autó sebessége miatt.”

Rosberg az idei évben Lewis Hamilton oldalán bizonyíthat, a brit versenyzővel korábban, a gokartos időkben már voltak csapattársak.

„Lewisszal jól kijövök, a gokartos időkből ismerjük egymást, a barátság azóta is töretlen. Kétségtelenül nagy kihívás lesz ellene versenyezni, de ennek mi köze a barátsághoz?”

Amikor a Formula1.com munkatársa a német pilótát arról kérdezte, milyen kívánságai lennének az idei évre, így felelt: „Szeretnék versenyeket nyerni – győzni akarok, és úgy gitározni, mint Keith Richards!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!