Friss hírek

Rosberg rajtszámával debütál Latifi az F1-ben

Nicholas Latifi (CDN) Williams Racing Test and Development Driver.
United States Grand Prix, Friday 1st November 2019. Circuit of the Americas, Austin, Texas, USA.
A 6-os rajtszámmal vesz részt a 2020-as Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben a mezőnyhöz idén csatlakozó Nicholas Latifi.

Ezt a rajtszámot korábban Nico Rosberg használta az F1-ben: a német versenyző a 2016-os idény végén – a bajnoki cím megszerzése után – intett búcsút a száguldó cirkusznak, a sportszabályzat szerint pedig az ezt követő két idényben senki sem kaphatta meg az általa használt 6-os számot.

Latifi döntésének persze semmi köze Rosberghez – ezt a kanadai versenyző árulta el a minap.

„Biztos vagyok abban, hogy sokan gondolkodtok azon, milyen rajtszámmal veszek részt a következő Forma-1-es idényben. A 6-ost választottam. Ennek oka, hogy Torontóból származom, Torontót pedig sokan csak „A hatosként” emlegetik. Ha onnan származol, a telefonszámod vagy 416-tal, vagy 617-tel kezdődik.”

„Kicsit butaság, de így terjedt el, szóval úgy döntöttem, ezt választom.”

Latifi Robert Kubica helyét vette át a Williamsnél, idén George Russell csapattársaként versenyez az F1-ben, miután tavaly a 2. helyen zárta a Forma-2-es bajnokságot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!