Rosberg reméli, sikerül meggyőzni a fejvédő ellenzőit - F1VILÁG.HU

Rosberg reméli, sikerül meggyőzni a fejvédő ellenzőit

HIRDETÉS

A világbajnoki tabellát jelenleg magabiztos előnnyel vezető Nico Rosberg azt reméli, bízik abban, hogy a fejvédő elemeket kritizáló versenyzőknek sikerül majd felülkerekedniük ellenszenveiken.


A világbajnoki tabellát jelenleg magabiztos előnnyel vezető Nico Rosberg azt reméli, bízik abban, hogy a fejvédő elemeket kritizáló versenyzőknek sikerül majd felülkerekedniük ellenszenveiken.

Egyre inkább úgy tűnik, a 2017-es szezonban már bevezetnek valamilyen megoldást a versenyzők fejének védelme érdekében – a közelmúltban két eszközt is teszteltek, az úgynevezett ’Halót’ a Ferrari próbálta ki az előszezoni teszteken, a Red Bull pedig saját fejlesztésű megoldását vitte pályára az Orosz Nagydíj első szabadedzésén.

A Forma-1-es mezőny egyes tagjai – köztük a címvédő Lewis Hamilton és Nico Hülkenberg – a változtatások ellen szólalt fel többször is, véleményük szerint ugyanis a királykategória elveszítené varázsát az efféle eszközök bevezetésével.

Nico Rosberg azonban úgy véli, muszáj lesz bevezetni az újításokat a biztonság növelése érdekében – és reméli, ezt a többi versenyző is belátja.

„Szükségünk van rá, ez nem kérdés” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Ez a legnagyobb veszélyzóna a sportunkban, és sajnos láttunk is tragikus baleseteket – szóval ez mindenképpen egy olyan terület, ahol növelnünk kell a biztonságot.”

„Ez a terület a legfontosabb jelenleg – szóval jó látni, hogy van előrelépés, és biztos vagyok benne, hogy sikerül is megoldást találni.”

„Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy ez a változtatás nem ideálisa puristák számára – márpedig mi, versenyzők mindannyian azok vagyunk, aggályosan ragaszkodunk bizonyos elvekhez. Szóval mindannyian tudjuk, hogy kompromisszumot kell kötni.”

„De a sportág történetében, valahányszor előkerült a biztonság, mindig kellett kompromisszumot kötni. Mindig ugyanazok a kérdések merültek fel a kinézettel kapcsolatban. Emlékezzünk csak vissza arra, amikor megemelték a pilótafülkék oldalfalát. Szóval mindig ugyanaz. El kell fogadnunk.”

Hirdetés

„Remélhetőleg az ellenzői felülkerekednek majd ezen. Természetesen tiszteletben tartom a véleményüket, értem is őket, de remélem, hogy belátják, hogy ez a megfelelő irány az F1 számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Rosberg reméli, sikerül meggyőzni a fejvédő ellenzőit
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását
A rajtkiugrásokról egyeztetnek az F1-es csapatok
Összetűzés, majd ellentmondás a Ferrari két pilótája között
Sainz balesete miatt került nehéz helyzetbe Russell az időmérőn

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!