Rosberg reméli, sikerül meggyőzni a fejvédő ellenzőit

A világbajnoki tabellát jelenleg magabiztos előnnyel vezető Nico Rosberg azt reméli, bízik abban, hogy a fejvédő elemeket kritizáló versenyzőknek sikerül majd felülkerekedniük ellenszenveiken.


A világbajnoki tabellát jelenleg magabiztos előnnyel vezető Nico Rosberg azt reméli, bízik abban, hogy a fejvédő elemeket kritizáló versenyzőknek sikerül majd felülkerekedniük ellenszenveiken.

Egyre inkább úgy tűnik, a 2017-es szezonban már bevezetnek valamilyen megoldást a versenyzők fejének védelme érdekében – a közelmúltban két eszközt is teszteltek, az úgynevezett ’Halót’ a Ferrari próbálta ki az előszezoni teszteken, a Red Bull pedig saját fejlesztésű megoldását vitte pályára az Orosz Nagydíj első szabadedzésén.

A Forma-1-es mezőny egyes tagjai – köztük a címvédő Lewis Hamilton és Nico Hülkenberg – a változtatások ellen szólalt fel többször is, véleményük szerint ugyanis a királykategória elveszítené varázsát az efféle eszközök bevezetésével.

Nico Rosberg azonban úgy véli, muszáj lesz bevezetni az újításokat a biztonság növelése érdekében – és reméli, ezt a többi versenyző is belátja.

„Szükségünk van rá, ez nem kérdés” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Ez a legnagyobb veszélyzóna a sportunkban, és sajnos láttunk is tragikus baleseteket – szóval ez mindenképpen egy olyan terület, ahol növelnünk kell a biztonságot.”

„Ez a terület a legfontosabb jelenleg – szóval jó látni, hogy van előrelépés, és biztos vagyok benne, hogy sikerül is megoldást találni.”

„Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy ez a változtatás nem ideálisa puristák számára – márpedig mi, versenyzők mindannyian azok vagyunk, aggályosan ragaszkodunk bizonyos elvekhez. Szóval mindannyian tudjuk, hogy kompromisszumot kell kötni.”

„De a sportág történetében, valahányszor előkerült a biztonság, mindig kellett kompromisszumot kötni. Mindig ugyanazok a kérdések merültek fel a kinézettel kapcsolatban. Emlékezzünk csak vissza arra, amikor megemelték a pilótafülkék oldalfalát. Szóval mindig ugyanaz. El kell fogadnunk.”

„Remélhetőleg az ellenzői felülkerekednek majd ezen. Természetesen tiszteletben tartom a véleményüket, értem is őket, de remélem, hogy belátják, hogy ez a megfelelő irány az F1 számára.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS