Friss hírek

Rosberg: Schumacher egy „pszichológiai harcos” volt az F1-ben!

Folyamatos pszichológiai játszmákkal próbálta ellehetetleníteni Nico Rosberg dolgát egykori csapattársa, Michael Schumacher – erről a 2016-os év világbajnoka beszélt nemrég egy interjúban.

Schumacher 2010 és 2012 között volt Rosberg csapattársa a Mercedesnél: a hétszeres világbajnok háromévnyi távollét után tért vissza a Forma-1-be, és kulcsszerepet vállalt a Mercedes F1-es csapatának felépítésében.

Rosberg nemrég a korábbi F1-es versenyzőnek, David Coulthardnak adott interjújában árulta el, nem számított arra, hogy Schumacher lesz a csapattársa, így meglepte őt a Mercedes akkori döntése.

„Nem volt valami kellemes pillanat. Tele voltam izgalommal, én vezettem volna a Mercedes csapatát, a Schumacher név pedig még csak a horizonton sem volt, senki sem beszélt róla” – mondta a német versenyző.

„Aztán Ross [Brawn] hirtelen felhívott és azt mondta, ’ja, egyébként a csapattársad nem Jenson Button, vagy Nick Heidfeld lesz, hanem Michael Schumacher’.”

„Azt gondoltam magamban, ’ó istenem!’. Őrült gondolatok jártak a fejemben, hogy semmi esélyem sem lesz, és az egész csapat ellenem dolgozik majd, Michael pedig szépen manipulálja majd a dolgokat, hogyan fogom tartani vele a lépést? Ő minden idők legjobbja – van esélyem?”

Rosberg elárulta, Schumacher nemcsak a versenypályán volt kegyetlen pilóta.

„Michael egy pszichológiai harcos volt. Hihetetlen, mennyit tanultam ebben a 3 évben. És még csak nem is erőlködött! Természetesen jött tőle minden, próbált pszichológiailag beférkőzni az ellenfelek fejébe. Reggeltől egészen estig!”

„Én pedig a csapattársa voltam, a legfőbb ellenfele. Rengeteg példát fel tudnék hozni. A monacói mosdót például: 5 perccel jártunk az időmérő előtt, és csak egy mosdó volt a garázsban. Ő pontosan tudta, hogy ott állok kint, mert kopogtam, mint az őrült, hogy bárki is van bent, jöjjön ki legyen szíves! Pánikban estem! Muszáj volt pisilnem az időmérő előtt.”

„Michael pedig bent volt, nézte az óráját és csak lazult, mert jól tudta, hogy egyre idegesebb leszek. Aztán egy perccel kezdés előtt kisétált lazán, mondta, hogy ’ó, bocsi, nem tudtam, hogy itt vagy’. Én meg ekkor már teljes pánikban voltam. És így ment ez mindig.”

„Szintén egy példa, hogy szeretett félmeztelenül mászkálni a mérnöki szobában, csak hogy megmutassa a kockás hasát, és megint csak kinyilatkoztassa az erejét. Nagyon kidolgozott fizikummal rendelkezett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!