Rosberg sokat vár a Mercedestől a hajrában

Rendkívül elégedett a Szingapúrban megszerzett ötödik hellyel a Mercedes ifjú versenyzője, Nico Rosberg, aki arra számít, csapata komoly előrelépéseket tesz majd az évad utolsó versenyein.


Rendkívül elégedett a Szingapúrban megszerzett ötödik hellyel a Mercedes ifjú versenyzője, Nico Rosberg, aki arra számít, csapata komoly előrelépéseket tesz majd az évad utolsó versenyein.

A német istálló az éjszakai futamon először vitte élesben pályára vadonatúj kipufogórendszerét, melyet a fiatal versenyzők magny-cours-i tesztjén nemrégiben már kipróbálta.

Rosberg elmondta, már Szingapúrban előnyük származott a Coanda-hatású kipufogó használatából, ám ezzel együtt elismerte, beletelik egy kis időbe, mire sikerül azt teljesen kiismerni.

„Komplikált fejlesztésről van szó aerodinamikai tekintetben” – magyarázta Rosberg, aki ötödikként ért célba a vasárnapi futamon.

„Nehéz a megfelelő irányba terelni az áramlatokat, és most realizáltuk, hogy beletelik egy kis időbe, mire optimalizálni tudjuk ezt a fejlesztést. Természetesen már ezen a hétvégén is előnyökkel járt számunkra, de a következő néhány napra, illetve hétre szükség lesz ahhoz, hogy ki tudjuk hozni belőle a legtöbbet.”

„Egyszóval optimista vagyok, nagyon remélem, hogy sikerül kihasználni azt a rengeteg lehetőséget, amit ez a rendszer nyújt. A többiek már régebb óta használják, így nekünk talán egy kicsit fel kell zárkóznunk.”

A német pilóta elmondta továbbá, nagyon elégedett szingapúri eredményével, hiszen – bár az élmezőnnyel nem harcolhatott – egész hétvégén problémamentesen alakultak a dolgai.

„Hosszú idő után először fordult elő, hogy minden jól működött. Nagyszerű volt a hétvége. Ezért is vagyok annyira megelégedve az ötödik hellyel – sok pontot szereztem. Azt gondolom, Szingapúrban ez volt a maximum, most pedig Suzuka következik, ahol remélhetőleg sikerül építenünk erre az eredményre.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS