Friss hírek

Rosberg szeretné elfelejteni Monacót

Mihamarabb szeretné elfelejteni a Monacói Nagydíj hétvégéjét a Mercedes versenyzője, Nico Rosberg. A német tehetség dobogóra számított, ehelyett azonban még pontot sem tudott szerezni.


Mihamarabb szeretné elfelejteni a Monacói Nagydíj hétvégéjét a Mercedes versenyzője, Nico Rosberg. A német tehetség dobogóra számított, ehelyett azonban még pontot sem tudott szerezni.

Rosberg a csütörtöki szabadedzéseken rendkívül versenyképesnek bizonyult: délelőtt és délután is harmadikként végzett, az időmérőn azonban a hetedik rajthelyet szerezte meg azt követően, hogy a harmadik szabadedzésen csúnyán összetörte versenyautóját.

A vasárnapi verseny pedig ennél is rosszabbul alakult, a csapat folyamatosan szenvedett a gumikkal, és Rosberg csupán tizenegyedikként ért célba.

„Barcelonában is mondtam már, hogy támadni fogok Monacóban, és így is vágtam neki a hétvégének” – mondta Rosberg.

„Meg voltam győződve arról, hogy dobogóra állhatok. A dolgok viszont nem így alakultak…”

„Fantasztikusan sikerült a rajt, mint egy rakéta, úgy jöttem el, és az ötödik helyre ugrottam fel. [Mark] Webber volt előttem, és úgy álltam hozzá, hogy ’Webber, tűnés az utamból, mert átmegyek rajtad..’ Szóval nagyon pozitívan álltam hozzá a dolgokhoz.”

„Aztán teljesen leamortizáltam a gumikat. Rendkívüli módon lelassultam. Onnantól kezdve egyre hátrébb és hátrébb kerültem. Nem számított, hogy felrakjuk-e a lágyakat, vagy sem, egyszerűen annyi volt.”

„Emellett rosszul is vezettem a verseny középső szakaszában. Nem a legjobb napom volt ez. Mindent egybevetve ez egy olyan hétvége volt, amit szeretnék minél előbb elfelejteni. Arra számítottam, hogy dobogóra állhatok a Monacói Nagydíjon, ehelyett 11. lettem.”

Rosberg hozzátette, biztos abban, hogy két hét múlva, Kanadában mind ő, mind csapata jobb teljesítménnyel rukkol majd elő.

„Meggyőződésem, hogy jobb napok várnak rám. Biztos vagyok abban, hogy Montrealban jobb formában leszünk. Megpróbáljuk elfelejteni Monacót, és tanulni belőle.”

„A hétvége nagyon jól indult a szabadedzésekkel. Minden jónak tűnt. Szombaton aztán vétettem egy nagyon hülye hibát. Az ilyen hibáknak nem szabadott volna megtörténniük, nem történhetnek meg, és nem is fognak megtörténni újra.”

„Teljesen lezúztam az autót, borzalmas volt. Álltam a pálya közepén, piros zászló, néztem az autómat közvetlenül az időmérő előtt, amiből semmi sem maradt. Ott, akkor azt gondoltam, az egész hétvégének vége.”

„Aztán csoda történt. A csapat fantasztikus munkát végzett. Még Michael [Schumacher] szerelői is az én autómon dolgoztak. Teljes volt a káosz, de mindent összeraktak, hihetetlen, de 97 perc alatt. Még az időmérő kezdetén is voltak hiányosságok az alkatrészek terén, 10 perccel később viszont készen álltam és kigurultam a pályára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!