Rosberg szerint oda kell figyelni a Ferrarira

Igazán figyelemreméltóan szerepelt a jerezi teszt eddig eltelt részében a Ferrari Forma-1-es csapata – ezt mondja a Mercedes versenyzője, Nico Rosberg, aki szerint idén számolni kell majd az olaszokkal is.


Igazán figyelemreméltóan szerepelt a jerezi teszt eddig eltelt részében a Ferrari Forma-1-es csapata – ezt mondja a Mercedes versenyzője, Nico Rosberg, aki szerint idén számolni kell majd az olaszokkal is.

Az év első előszezoni gyakorlásának első két napján Sebastian Vettel volt a leggyorsabb, míg kedden Kimi Räikkönen a második legjobb idővel zárt Jerezben.

Persze a köridőkből messzemenő következtetéseket még hiba volna levonni, Nico Rosberg szerint érdemes odafigyelni a Scuderiára.

„Fél szemmel figyeljük az ellenfeleket is, főleg a Ferrari volt figyelemreméltó az elmúlt pár napban” – mondta a világbajnok Mercedes versenyzője kedden.

„Persze továbbra is bízunk abban, hogy jól kezdjük majd a szezont és erősek leszünk a fejlesztésben is.”

Rosberg kedden a harmadik legjobb idővel zárt Jerezben, miután egy telemetriával kapcsolatos probléma hátráltatta csapatát.

A német ráadásul a benzinpumpa hibája miatt egyszer kénytelen volt leparkolni a pályán – a feltételezések szerint viszont arról volt szó, hogy egyszerűen kifogyott az üzemanyag az autójából.

A Mercedes a jerezi teszt első három napján több mint 1750 km-t tett meg, őket a Sauber követte 1189 megtett kilométerrel.

„Tavaly a megbízhatóság volt a gyenge pontunk, szóval erre fókuszálunk” – mondta Rosberg.

„Fontos, hogy lássuk a problémákat, amíg még van időnk Melbourne-ig. Barcelonában [a következő két teszt helyszínén] már késő lehet, sokkal nehezebb lesz megoldani őket. Szóval bármit is találunk itt, egyszerűbb lesz orvosolni, ezért is fontos, hogy minél több kört megtegyünk.”

„Megtaláltuk az autó néhány gyenge pontját, ezeket könnyű lesz javítani, szóval jó úton haladunk majd.”

A Ferrarival egyébként a Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo is számol.

„Az a köridő, amit Seb [Vettel] hétfőn futott, gyors volt” – mondta az ausztrál.

„Nem tudom, mennyi üzemanyaggal és milyen gumikkal ment, de jó köridő volt. A Ferrari most jónak tűnik.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!