Rosberg szerint sima versenybaleset volt

Nico Rosberg állítja, hogy nem volt hibás a csapattársával, Lewis Hamiltonnal való ütközésben a vasárnapi Belga Nagydíjon.


Nico Rosberg állítja, hogy nem volt hibás a csapattársával, Lewis Hamiltonnal való ütközésben a vasárnapi Belga Nagydíjon.

A Mercedes német versenyzője szerint a második körben történt ütközés egy sima versenybaleset volt, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a sportfelügyelők sem foglalkoztak az esettel.

Bár a stewardok állítólag belsőleg vizsgálták az esetet a futam közben, végül úgy döntöttek, hogy semmi jele nem volt annak, hogy szándékos ütközés történt, így nem is gondolták, hogy tovább kellene foglalkozniuk az üggyel.

„Visszanéztem a felvételeket, és nem akarok továbbiakat mondani az esetről, de mivel a stewardok sem avatkoztak közbe, nem gondolom, hogy erről többet kellene beszélni” – mondta Rosberg.

Bár Lewis Hamilton azt állította, hogy a csapatmegbeszélésen Rosberg elárulta, hogy szándékosan nem kerülte el az ütközést, mert bizonyítani szeretett volna, a német pilóta sokkal óvatosabban nyilatkozott később a médiának.

Azt is elmondta, hogy nem gondolja, hogy túlságosan kockázatos lett volna a manőver, és nem ért egyet azzal, hogy még egy kört várnia kellett volna, mikor már aktiválhatta volna a DRS-t.

„Gyorsabb voltam abban a pillanatban és ott volt a lehetőség, szóval a külső íven próbálkoztam, mert a belső ív zárva volt” – magyarázta.

„Egyáltalán nem láttam kockázatosnak a manővert, éppen ezért megpróbáltam az előzést, miért ne tettem volna? A lehetőség ott volt a DRS nélkül is, mert gyorsabb voltam, így megpróbáltam.”

„A belső íven nem volt ez lehetséges, így a külső ívre húzódtam. Várnom kellett volna? Ez olyan elméleti, ki tudja, hogy mi történt volna később? A lehetőség adott volt, és nem úgy ítéltem meg, mintha kockázatos lett volna.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS