Friss hírek

Rosberg szerint sok előzés lesz ma Bahreinben

Sok előzést vár a mai Bahreini Nagydíjtól a Mercedes világbajnoki éllovasa, Nico Rosberg.


Sok előzést vár a mai Bahreini Nagydíjtól a Mercedes világbajnoki éllovasa, Nico Rosberg.

Az Ausztrál Nagydíj győztese csapattársa mellől, a második helyről kezdheti majd meg a 2016-os Forma-1-es bajnokság második versenyét.

Az új gumiszabály, miszerint a csapatok egy versenyhétvégén háromféle keveréket használhatnak, ráadásul azokkal szabadon gazdálkodhatnak, már Ausztráliában is jól működött.

Rosberg azt mondja, a taktika a mai versenyen is döntő lesz majd.

„Kemény verseny lesz, az biztos” – mondta Rosberg.

„A három különféle gumikeverékkel sok minden történhet – és mindhármat használni is fogjuk, legalábbis mi.”

„Biztosan érdekes verseny lesz, stratégiailag is. És sok előzés lesz majd a különféle szituációk és gumitaktikák miatt.”

Rosberg hozzátette, a Mercedesnél nemcsak Sebastian Vetteltől tartanak.

„Ott van Kimi [Räikkönen] is, tavaly az egyik legjobb versenyét futotta itt, ha jól emlékszem, szóval rajta tartjuk a szemünket.”

„Nagyszerű lesz, ha egy négyes csatát folytathatunk majd a Ferrarival. Remek futam lesz akkor – és jó esély van rá, hogy így is lesz.”

A Mercedes német versenyzője hozzátette, a hűvösebb hőmérséklet egyértelműen a malmukra hajtotta a vizet az időmérőn – és hasonló lehet a helyzet a futamon is.

„Elég jó köröket futottunk a Q3-ban is, és talán az is jól jött, hogy egyre inkább csökkent a hőmérséklet, egyre hűvösebb lett. Nem tudom, nehéz megmondani. Minket is meglepett a dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek