Friss hírek

Rosberg távozása és egy új diéta miatt lett jobb Hamilton

Fotó: Pirelli

A Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, Nico Rosberg visszavonulásának, valamint egy speciális diétának köszönhetően sikerült jobb formába lendülnie 2017-ben.

A brit versenyző jó úton jár negyedik bajnoki diadalához, előnye ugyanis austini győzelmének köszönhetően 66 pontra nőtt az összetettben Sebastian Vettel előtt.

Hamilton tavaly alulmaradt csapattársával, Nico Rosberggel szemben, aki rögtön a szezon vége után bejelentette visszavonulását.

Hamilton azt mondja, Rosberg távozása, főnökével, Toto Wolff-fal való beszélgetése, valamint a vegetáriánus étrendre való áttérése segített hozzá ahhoz, hogy idén még jobb formában versenyezzen.

„Totóval beszélni a tavalyi év végén kulcsfontosságú volt a csapat élettartamának megszilárdításában” – mondta a háromszoros világbajnok.

„Mindent letettünk egy asztalra és kimondtuk, amit ki kell mondani. És aztán felépítettünk egy még erősebb partnerséget.”

„Én személy szerint soha nem éreztem még magam ilyen jól – fizikailag és mentálisan is. Egész évben erős voltam mentálisan, de fizikális szempontból nagyot léptem előre, és ez annak köszönhető, hogy változtattam a diétámon.”

„A legjobb döntésem az volt, hogy ehhez a csapathoz szerződtem, a második legjobb pedig a diétám Szingapúrban. Persze ezt megelőzően is jól vezettem.”

Hamilton hozzátette, idén nem a házon belüli rivalizálásba kell energiát fektetnie, hanem abba, hogy csapatként fejlődjenek.

„Az emberek a csapatnál meg tudják mondani, milyen volt a dinamika, és kétségkívül nem mondhatom azt, hogy nagyszerű lett volna tavaly. Idén viszont minden rendben, volt az említett beszélgetésem Totóval, és sokat dolgoztam a kapcsolatomon a csapat tagjaival.”

„A formula működik, én pedig szeretnék építeni erre a kapcsolatra. A srácok kivételes munkát végeztek, a kapcsolatom pedig a csapattal erősebb, mint valaha.”

„És az is nagyszerű, hogy egy másik csapattal harcolunk, mert más a fókuszpont. Amikor két erős versenyző van egy csapatnál – ahogy az volt tavaly is –, és a küzdelem házon belül zajlik, az olyan, mint a hurrikán, és csapaton belül marad.”

„Most viszont, ha van ez a hurrikán, azt az autóba tudjuk fektetni, és sokkal jobb dinamika alakul ki.”

Arra a kérdésre, hogy sikerült-e volna el elérni ezt a fajta dinamikát, ha Rosberg is marad a csapatnál, Hamilton így felelt: „Nem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!