Friss hírek

Rosberg: Továbbra is a Red Bull a favorit

Nico Rosberg, továbbra is a Red Bull Racing alakulata a legerősebb a mezőnyben, ám mindent megtesznek azért, hogy csökkentsék lemaradásukat az energiaital-gyárosokkal szemben.Nico Rosberg, a Mercedes GP német versenyzője úgy véli, továbbra is a Red Bull Racing alakulata a legerősebb a mezőnyben, ám mindent megtesznek azért, hogy csökkentsék lemaradásukat az energiaital-gyárosokkal szemben.

Rosberg a DTM-sorozat hockenheimi megmérettetésén beszélt újságíróknak az elmúlt három versenyről. A fiatal tehetség kijelentette, habár Sebastian Vettelt a legutóbbi, kínai versenyen letaszította a trónról a mclarenes Lewis Hamilton, továbbra is a Red Bull autója a legerősebb.

„A Red Bull Kínában rossz stratégiát választott” – magyarázta Rosberg.

„Erősebbek annál, mint amilyenek Sanghajban voltak. Nem szabad alábecsülni őket.”

A német versenyzőt természetesen a világbajnoki címről is kérdezték: elmondta, természetesen Vettelnek is hatalmas az esélye, ám a McLareneket nem szabad alábecsülni.

„Még túl korai erről beszélni, nagyon hosszú a szezon. De természetesen ő is esélyes. Az elsőszámú vetélytársuk viszont egyértelműen a McLaren.”

A Mercedes versenyzője természetesen szót ejtett saját alakulatáról is és kifejtette, jó irányba indultak el a Kínai Nagydíjon, és Törökországba is komoly fejlesztésekkkel érkeznek, melyektől ugyancsak előrelépést várnak.

„Számunkra még hosszú út vár, de jó irányba haladunk. Nagyot léptünk előre, az autón is javítottunk, a szimulátorban pedig már volt szerencsém kipróbálni azokat az elemeket, melyeket Törökországban vetünk be.”

„Viszont ellenfeleink is fejlesztenek, tehát hiba volna kijelenteni, hogy nagyot léptünk előre velük szemben. Muszáj lesz keményen dolgoznunk, hogy tovább csökkentsük a lemaradást az éllovas Red Bull Racinggel szemben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!