Friss hírek

Rosberg továbbra is hisz a bajnoki címben

Bár 17 pontos hátrányban van, Nico Rosberg továbbra is szentül hiszi, megnyerheti a Forma-1-es világbajnoki címet az idei szezonban. A német úgy érzi, képes lesz a győzelemre hétvégén, Austinban.



Bár 17 pontos hátrányban van, Nico Rosberg továbbra is szentül hiszi, megnyerheti a Forma-1-es világbajnoki címet az idei szezonban.

A német versenyző a bajnokság első felében végig lépéselőnyben volt csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben, a nyári szünetet követően azonban fordult a kocka, az angol négy futamot nyert, miközben Rosberg egyet sem.

A bajnokságból ugyan még három futam hátravan – köztük a duplapontos szezonzáró –, és sokak szerint Hamilton abszolút favoritként várhatja a hajrát.

„Nicónak most már nehéz dolga van, mivel Lewis abszolút legjobb formáját nyújtja” – mondta a Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda.

A SID hírügynökség felmérése szerint a rajongók mindössze 22 százaléka gondolja úgy, Rosberg képes lehet elorozni a bajnoki trófeát Hamilton elől, a német tehetség azonban magabiztosan várja az utolsó fordulókat.

„Imádom ezt a szabályt!” – fogalmazott Rosberg, amikor a szezonzárón, Abu Dhabiban érvényes duplapontokról kérdezték.

„Tudom, hogy meg tudom nyerni az összes hátralévő futamot, szóval a taktikám nem igazán változik. Nem adom fel addig, amíg Abu Dhabiban meg nem lengetik a kockás zászlót.”

A 2008-as év legjobbja, Hamilton is pontosan tudja, még egyáltalán nem érezheti zsebben a bajnoki címet.

„Még három futam hátravan, eztán születik csak döntés a vb-cím sorsáról” – fogalmazott az angol.

„Austinban kezdődik a hajrá, ez az év egyik legjobb versenyhétvégéje! Családom amerikai része kilátogat majd a futamra, ráadásul az első austini futamot is én nyertem meg 2012-ben, szóval ez egy különleges helyszín számomra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek