Friss hírek

Rosberg: Türelmesnek kell lennünk

Eredményes hétvégét vár Silverstone-ban a Mercedes GP ifjú tehetsége Nico Rosberg, hiszen úgy véli, az új fejlesztéseknek hála közelebb kerülhetnek az élmezőnyhöz.


Eredményes hétvégét vár Silverstone-ban a Mercedes GP ifjú tehetsége Nico Rosberg, hiszen úgy véli, az új fejlesztéseknek hála közelebb kerülhetnek az élmezőnyhöz.

Rosberg a Forma-1 hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, bízik abban, hogy megszorongathatják az élcsapatokat, ahhoz azonban, hogy dobogóra álljanak, óriási szerencsére – no és persze az időjárás közbenjárására – volna szükségük.

„Itt, Silverstone-ban talán megzavarhatjuk a három élcsapatot, mivel sok újítással készülünk erre a versenyre” – mondta Rosberg.

„Viszont látnunk kell, milyen hatásai lesznek az új szabályoknak. Tehát sok még a kérdőjel, de talán itt is nagy lehetőség kínálkozik számunkra. Fejlesztéseink jelentős része a kipufogórendszerre irányult. De még nem sikerült teljesen megértenünk a helyzetet abban a tekintetben, hogy miképp tudnánk egy olyan autót építeni, ami képes a bajnoki címért harcolni. Szóval még bőven van hová fejlődni.”

Arra a kérdésre, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is lehetősége lesz-e a legjobb háromban végezni, a német versenyző így felelt: „Idén sokkal nehezebb dolgom lesz. Talán ha esik, akkor lehetőségünk lesz az élmezőnybe kerülni, de ez a helyzet a többiek számára is.”

„A fő oka annak, hogy nehéz idők járnak felénk az, hogy még nem sikerült tökéletesre fejleszteni az autót. Még egy kis időbe telik Ross [Brawn] számára, hogy tényleg összerakja ezt a csapatot. Szóval egy kicsit türelmesebbnek kell lennünk.”

A Mercedes jövőjével kapcsolatban Rosberg elmondta, nagyon bizakodó, hiszen úgy érzi, minden eszköz rendelkezésükre áll ahhoz, hogy az élmezőnybe verekedni magukat. A német hozzátette, ő maga is tökéletesen érzi magát a csapatnál.

„Nagyon jól érzem magam a csapatnál. A legfőbb célom, hogy képes legyek támadni riválisaimat. Semmi más nem érdekel jelen pillanatban, mert nincs is szükség rá. Rengeteg jel utal arra, hogy hamarosan sokkal versenyképesebbek leszünk. Csak egy példa: Bob Bell már nálunk dolgozik, és remekül beilleszkedett, a csapat kiválóan együtt tud dolgozni vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek