Rosberg ultimátumot adott a Williamsnek

A Williams istálló német versenyzője, Nico Rosberg elmondta, hogy készen áll átgondolni lehetőségeit a jövőre nézve, ha csapata nem úgy teljesít, ahogy azt elvárja tőle a 2009-es esztendőben.

A Williams istálló német versenyzője, Nico Rosberg elmondta, hogy készen áll átgondolni lehetőségeit a jövőre nézve, ha csapata nem úgy teljesít, ahogy azt elvárja tőle a 2009-es esztendőben.

Azt követően, hogy a grove-i bázisú alakulat fantasztikusan szerepelt a téli teszteken, Rosberg azt várta, hogy szárnyalni fog az idei évben, amit kiválóan is kezdett, hiszen felállhatott a dobogóra a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Igen ám, de onnantól kezdve mélyrepülésbe kezdett csapata, képtelen volt tartani a lépést a többiekkel, így a német pilóta végül csak a 13. helyen végzett a bajnokságban.

Bár a 23 éves versenyző nem bánja, hogy a Williamsnél marad a következő idényben, elmondta, készen áll átgondolni lehetőségeit, ha csapata ismét alulmarad ellenfeleivel szemben.

“Nem, még nem” – válaszolta Rosberg arra a kérdésre, hogy megbánta-e, hogy a Williamsnél marad a jövő évre. “A jövő évben az autók teljesen mások lesznek, hiszen mindenki a nulláról kezdi. A szezon közepén már meg fogom tudni mondani, hogy megbántam-e avagy sem.”

A következő évben számos új szabály kerül bevezetésre, így a csapatok egy nagyon intenzív felkészülési időszak előtt állnak, és az sem kizárt, hogy teljesen megváltoznak az erőviszonyok a Forma-1-ben.

“Fantasztikus lenne, ha a csapat fordítani tudna a helyzeten” – folytatta Rosberg. “Az elmúlt években egy olyan autót fejlesztettél tovább, amit az előző idényben használtál, megpróbáltad lemásolni a többieket, és megpróbáltál gyorsabban fejleszteni, mint ellenfeleid, ám most teljesen más lesz a helyzet, hiszen mindenki a nulláról kezdi, egy új koncepcióval.”

“Bízom abban, hogy a Williams szakemberei előnyt tudnak kovácsolni ebből a helyzetből. Ez nagyon jó lenne. Nem egy világbajnok autót kérek, mindössze egy olyan autóra vágyom, mellyel lehetőségem van folyamatosan ott lenni a pontszerző helyeken, és ha minden jól alakul, néha még a dobogóra is felállhatok.”

“Az esély és a lehetőség megvan erre. Azonban ha a 2009-es szezon nem hoz olyan változást, mint amire vágyom, akkor kénytelen leszek átgondolni a lehetőségeimet a 2010-es idényre” – tette hozzá a német versenyző, aki cáfolta azon feltételezéseket, melyek szerint elvesztette volna hitét a Williamsben.

“Nem, ez nem így van. Hiszek a csapatban, soha nem veszítettem el a hitem. Továbbra is motivált vagyok, és nagyon boldog lennék, ha segíthetnék a csapatnak a felemelkedésben. Természetesen a siker nem jön egyik napról a másikra, és nem is várhatjuk azt, hogy a csapat visszatérjen arra a szintre, ahol egykoron volt, azonban nagyon örülnék, ha sikerülne javítani a helyzeten.”

Az egykori GP2-es bajnok továbbá azt is elmondta, hogy az eredmények ellenére úgy érzi, kiváló formában van.

“Sokkal jobb versenyző vagyok, mint korábban bármikor. Hiszek magamban, és meg vagyok győződve arról, hogy mindenem megvan ahhoz, hogy az élre kerüljek. Azonban úgy tűnik, egy kicsit még türelmesnek kell lennem” – tette hozzá Rosberg.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS