Rosberg űridővel az élen Barcelonában - F1VILÁG.HU

Rosberg űridővel az élen Barcelonában

HIRDETÉS

Nico Rosberg elsőségével ért véget a Forma-1-es csapatok idei ötödik előszezoni tesztnapja. A Mercedes versenyzője mögött Valtteri Bottas, valamint Fernando Alonso zárt ma Barcelonában.


Nico Rosberg elsőségével ért véget a Forma-1-es csapatok idei ötödik előszezoni tesztnapja. A Mercedes versenyzője mögött Valtteri Bottas, valamint Fernando Alonso zárt ma Barcelonában.

Rosberg ezúttal is megosztotta a munkát csapattársával, a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltonnal a katalán fővárosban, ennek megfelelően délelőtt ő, délután pedig az angol rótta a köröket a W07-es kódjelű versenyautóval.

A Mercedes német versenyzője a Pirelli lágy keverékű abroncsaival futotta meg 1 perc 23,022 másodperces idejét, végül 2 tizedmásodperccel bizonyult gyorsabbnak, mint a williamses Valtteri Bottas – noha a finn a Pirelli új, ultralágy keverékű gumijaival érte el mai legjobbját.

PROBLÉMAMENTES NAP A BAJNOKOKNÁL

A címvédő gárda ezúttal is problémamentes napot zárt, Rosberg és Hamilton összesen 169 kört tettek meg a barcelonai pályán. Hamilton egyébként a hatodik leggyorsabb lett, ő délután egy igencsak meggyőző versenyszimulációt is teljesített.

Ham

A harmadik helyen Fernando Alonso zárt a McLarennel – a spanyol a Pirelli lágy abroncsaival futotta mai legjobb idejét, mely 1,7 másodperccel maradt el Rosberg első helyet érő köridejétől.

Alonso miatt kellett egyébként először meglengetni a piros zászlókat kedden. A McLaren versenyzője a bokszutca végén állt meg autójával, közvetlenül az ebédszünet előtt.

TECHNIKAI GOND A FERRARINÁL

Hirdetés

Nem a mclarenes volt az egyetlen, aki miatt meg kellett szakítani a körözést: Kimi Räikkönen alatt váltóhiba miatt állt meg a Ferrari délután.

Kimi

A finn végül 72 körrel zárta a napot, negyedik lett a tabellán, megelőzve a Red Bull orosz tehetségét, Daniil Kvyatot.

A hetedik helyen Max Verstappen zárt a komoly újításokkal – és nem mellesleg végleges festésével – felvértezett Toro Rossóval, közvetlenül Nico Hülkenberg, valamint a Sauber új autóját először vezető Felipe Nasr előtt.

A Renault napja nem volt túl biztató: Kevin Magnussen csak tizedik lett, ráadásul idő előtt be kellett fejeznie a mai munkát, miután autója 10 perccel a leintés előtt megadta magát a 3-as kanyarban.

A HAAS SEM REMEKELT

Az előszezon eddigi legrosszabb tesztnapján van túl a Haas: az amerikai istálló versenyzője, Esteban Gutiérrez mindössze 23 körig jutott, miután autójának üzemanyagrendszerével problémák támadtak.

Haas

A Manor versenyzője, Rio Haryanto is problémás napon van túl, ő egy olajfolyás miatt hagyta ki gyakorlatilag a teljes délelőtti programot. Az indonéz versenyző 45 kör megtétele után lett utolsó.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!