Rosbergé a második edzés Abu Dhabiban - F1VILÁG.HU

Rosbergé a második edzés Abu Dhabiban

HIRDETÉS

Nagy a csata a Mercedesen belül: Nico Rosberg legyőzte csapattársát, Lewis Hamiltont a második szabadedzésen, a harmadik helyre pedig Sergio Perez érkezett meg a Force Indiával.


Nagy a csata a Mercedesen belül: Nico Rosberg legyőzte csapattársát, Lewis Hamiltont a második szabadedzésen, a harmadik helyre pedig Sergio Perez érkezett meg a Force Indiával.

Az első szabadedzéshez hasonló körülmények között kezdték meg a délutáni gyakorlást a versenyzők: a levegő hőmérséklete 27 fokos volt, azonban ez később csökkent, ahogy elkezdett sötétedni.

A második tréning már jobb alapot adott a csapatok számára, mivel a körülmények hasonlóak voltak ahhoz, mint amire az időmérőn és a versenyen lehet majd számítani.

Míg délelőtt többnyire a lágy abroncsokat tesztelték a versenyzők, délutánra már előkerültek a piros jelzésű szuperlágy gumik.

A második edzésre Romain Grosjean visszakapta autóját – az első gyakorláson Jolyon Palmer vette át a helyét, habár a tesztpilóta csak néhány kört tudott megtenni Lotusszal, mivel problémák adódtak az autóval.

A második tréningen Sebastian Vettel volt az első, aki pályára gurult a Ferrarival. A német csapatrádión közölte, hogy reggel elfelejtett valamit, mire jött a válasz: „Tudnál kicsit konkrétabb lenni?” Több sem kellett a németnek, olaszul kezdte énekelni a „Boldog szülinapot!” című dalt versenymérnökének, Riccardo Adaminak.

Hamilton az edzés közben a kormányra panaszkodott, és arra kérte a csapatot, cseréljék ki, ha a bokszba hajt, emellett úgy érezte, a váltóval is gondjai vannak.

Carlos Sainz számára idő előtt véget ért az edzés, miután a csapat felszólította őt, hogy azonnal állítsa le a motort – a spanyol engedelmeskedett, és félreállt a Toro Rossóval, végül a 14. helyen végzett 20 kör megtétele után.

A Mercedesek mögött rendkívül jól teljesített a Force India versenyzője, Sergio Perez, aki harmadikként zárt, azonban nem lehet teljesen elégedett, ugyanis fékhiba miatt az edzés vége előtt a bokszba kellett hajtania.

Hirdetés

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője lett a negyedik, hátránya 6 tizedmásodperc volt Rosberghez képest, csapattársa, Daniil Kvyat pedig hatodik lett. A Ferrarik hátránya 7, illetve köze 9 tizedmásodperc volt délután, Vettel az ötödik, Räikkönen pedig a hetedik pozícióban zárt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!