Rosbergé a pole a rövidített időmérőn Austinban - F1VILÁG.HU

Rosbergé a pole a rövidített időmérőn Austinban

HIRDETÉS

Nico Rosberg a Q2-ben megfutott kiváló idejével szerezte meg a pole pozíciót az Amerikai Nagydíjon, miután a hatalmas eső miatt törölték a harmadik etapot. A Mercedes német pilótáját Hamilton és Ricciardo követi.



Nico Rosberg szerezte meg a pole pozíciót az Amerikai Nagydíj időmérő edzésén, melynek az egyre intenzívebb eső miatt idő előtt lett vége, ugyanis a szervezők úgy döntöttek, törlik az utolsó etapot.

A kvalifikációt helyi idő szerint vasárnap délelőttre kellett tolni, miután szombaton borzalmas körülmények fogadták a versenyzőket, ám mivel az időmérőn is egyre rosszabbodott a pálya állapota a folyamatos eső miatt, a Q2 után véget ért a körözés.

Ez pedig azt is jelentette egyben, hogy Rosberg indulhat az élről, hiszen ő volt a leggyorsabb ebben a szegmensben, egy tizeddel megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont, akit mindenképpen le kell győznie ahhoz a mai versenyen, hogy megakadályozza, hogy brit már a hétvégén bajnok legyen.

Daniel Ricciardo a harmadik helyre hozta be a Red Bullt, miután az első etapot megnyerte, ám több mint egy teljes másodperccel maradt el a Mercedes pilótáitól.

Csapattársa, Daniil Kvyat a negyedik lett, Sebastian Vettel előtt, aki azonban a motorcsere miatt egy tízhelyes rajtbüntetést kap majd, így csak a 15. helyről vághat neki a mai küzdelemnek.

Sergio Perez egy tizeddel múlta felül márkatársát, Nico Hülkenberget a Force Indiával, míg Kimi Räikkönen – aki szintén rajtbüntetést kap – a nyolcadik lett, Felipe Massa (Williams) és Max Verstappen (Toro Rosso) előtt.

Többen, köztük a korábbi világbajnok Hamilton, Räikkönen és Vettel is megpördültek a 10-es kanyarban, ahol szinte teljesen állt a víz a pályán – ami vélhetően komolyan közrejátszott abban, hogy a szervezők úgy döntöttek, nem rendezik meg a Q3-at.

Fernando Alonso a 11. pozícióban végzett a McLarennel, mely a csapat eddigi legjobb időmérős helyezése az idei évben. A spanyol versenyzőt Valtteri Bottas követte a 12. helyen, aki arra gyanakodott a rádión, hogy eltörhetett autójának felfüggesztése.

Hirdetés

Button a másik McLarennel a Lotus versenyzői, Romain Grisjean és Pastor Maldonado közé ékelődött be, akik az első 15-öt alkották.

Carlos Sainz Jr csatlakozott a Sauber és a Manor versenyzőihez, mint korai kieső az első etapban. A Toro Rosso spanyolja ugyanis elvesztette uralmát autója felett és a gumifalba csapódott, ami miatt egy kis időre az edzést is félbe kellett szakítani piros zászlóval.

Sainz ugyan kicsúszott így a 107%-os szabályból, de minden bizonnyal engedélyt kap majd a rajthoz állásra, azonban csak a mezőny végéről indulhat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!