Rosbergé a pole is, Hamilton és Massa követi - F1VILÁG.HU

Rosbergé a pole is, Hamilton és Massa követi

HIRDETÉS

Az edzések után az időmérő mindhárom etapjában is a leggyorsabb volt, így értelemszerűen megszerezte a pole pozíciót is Rosberg. Hamiltont 33 ezreddel verte, a két Williams indul a 2. sorból.


Az edzések után az időmérő mindhárom etapjában is a leggyorsabb volt, így értelemszerűen megszerezte a pole pozíciót is Rosberg. Hamiltont 33 ezreddel verte, a két Williams indul a 2. sorból.

Bár felhős volt az ég, az időmérőn sem kellet az esőtől tartaniuk a pilótáknak. A kvalifikáció kezdetekor a harmadik edzésnél magasabb hőmérsékleti értékeket mértek, a levegő 25, az aszfalt 36 Celsius-fokos volt.

A Mercedesek és a Williamsek első mért körükkel biztosították a továbbjutást, ám például Hamilton így is tovább próbálkozott – bizonyára megelégelte, hogy eddig ezen a hétvégén Rosberg mindig gyorsabb volt nála. Azonban Rosberg sem dőlt hátra, és visszavágott csapattársának.

A Ferrari félig töltött akkumulátorral küldte ki Alonsót, aki ezt igencsak zokon vette, ingerülten üzent a csapatnak rádión. Egy újabb töltőkör után azonban simán továbbjutott.

A Marussia és a Caterham távollétében ezúttal is négyen estek ki az első etapban, Grosjean, Vergne, Perez és Maldonado volt az, aki nem folytathatta.

A Q2-ben Rosberg négy tizedes fölénnyel nyitott, és a Williamsek is bebetonozták magukat a második helyre a csapatok közti erősorrendben. Sőt, a hajrában a két Williams megelőzte még Hamiltont is, igaz, ő ekkor már nem volt kint a pályán.

Gutierrez, Hülkenberg, Sutil és Kvyat esett ki a második etapban.

A Q3 nagy kérdése az volt, hogy a második etapos jó teljesítményt meg tudják-e ismételni Massáék (a brazil 4 századmásodpercre megközelítette Rosberget).

Hamilton volt az első, aki mért kört futott az utolsó felvonásban, de az utána érkező Rosberg azonnal át is vette a vezetést. Bottas a harmadik helyre ért oda, de Massa ezt hamar elvette tőle. A top4-ben szoros csata bontakozott kik, a többiek pedig az ötödik helyért küzdöttek.

Hirdetés

A hajrában egy-egy apró hiba miatt a Williams versenyzői hamar kiszálltak a pole-ért zajló csatából, így a Mercedesekre maradt ezt eldönteni. Hamilton megverte Rosberget, de a német utána jött, és 33 ezreddel megverte csapattársát. Egyébként Hamilton köre nem volt tiszta, volt egy látványos elfékezése.

A második sorból a két Williams indul majd, Massa, Bottas sorrendben. Az ötödik helyre Button futott be, Vettel indul majd mellőle. Mögöttük Magnussen, Alonso, Ricciardo és Räikkönen sorrendben állnak majd fel a pilóták a rajtrácsra.

Idei 10. pole pozíciójával Rosberg megnyerte az idén életre hívott, az időmérőkre kiírt versenyt. A német a vb-pontversenyben 24 pontos hátrányban van Hamiltonnal szemben, és a duplapontos idényzáró miatt Brazíliában még biztosan nem dől el a bajnoki cím sorsa.

A 71 körös futamot vasárnap magyar idő szerint 17 órától rendezik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Rosbergé a pole is, Hamilton és Massa követi
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!