Rosbergé a pole, Kvyat nagyot bukott Szuzukában - F1VILÁG.HU

Rosbergé a pole, Kvyat nagyot bukott Szuzukában

HIRDETÉS

Hatalmas balesettel végződött az időmérő, a Mercedes azonban visszatért a pole-ba: Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas az első három sorrendje.


Hatalmas balesettel végződött az időmérő, a Mercedes azonban visszatért a pole-ba: Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas az első három sorrendje.

A harmadik szabadedzéshez hasonlóan az időmérő is száraz időjárás közepette kezdődött meg. A versenyzőknek csupán a délelőtti tréningen volt lehetőségük arra, hogy esőmentes körülmények között gyakoroljanak a kvalifikációra, pénteken ugyanis csak vizes aszfalton tudtak körözni.

Elsőként a Toro Rossók, Romain Grosjean és Daniil Kvyat hajtott pályára, majd később Nico Rosberg is kigurult a Mercedesszel, a német azonban a garázsból kijövet rögtön problémát észlelt a motorjával – a Mercedes versenyzője egyébként már a harmadik szabadedzésen is panaszkodott az erőforrásra.

A Q1 első látványos momentumát Marcus Ericsson okozta, a svéd a Spoon kanyarban csúszott meg, ám még a gumifal előtt meg tudta állítani autóját, majd folytathatta a körözést. Később Max Verstappen is izgalmas pillanatokat élt át, amikor megcsúszott, ám számára ekkor véget is ért az időmérő.

VTP

Az első etap így sárga zászlóval végződött – Felipe Nasr számára biztosan a lehető legrosszabbkor jött, véleménye szerint elég jó körön volt, ám a sárga zászló megakadályozta a jobb időeredmény elérésében. Jenson Buttonnak ezúttal sem volt szerencséje, a brit már ekkor búcsúzni kényszerült, a 16. helyről rajtolhat vasárnap. További kiesők: Marcus Ericsson, Felipe Nasr, Will Stevens és Alexander Rossi voltak. Utóbbi versenyző legjobb ideje jócskán elmarad még csapattársáétól is, valamint a 107%-os határtól is.

A McLarennek nem sikerült a csoda, bár ezúttal nem is számítottak az eddigieknél sokkal jobb eredményekre a csapatnál – Fernando Alonso csak a 14. rajtkockát szerezte meg a Q2-ben, ahol tovább folytatódott a Mercedes dominanciája. A Toro Rossók sem örülhetnek, Verstappen kiesése után Carlos Sainz a 12. legjobb időt autózta, így számára is véget ért az időmérő. További kiesők Nico Hülkenberg és Pastor Maldonado voltak.

KVY

Hatalmas balesettel zárult az időmérő, miután Daniil Kvyat nagyot bukott, így 36 másodperccel a tervezett leintés előtt piros zászlóval ért véget a kvalifikáció. Az orosz versenyző a füvön csúszott meg, majd nagy tempóval ütközött a gumifalnak, ám szerencsére sérülés nélkül úszta meg a balesetet.

Hirdetés

Eddig úgy tűnik, a Mercedes csak a Szingapúri Nagydíj hétvégéjére adta át a vezető helyet, Japánban újra visszatértek az élre. Ezúttal Rosberg megelőzte csapattársát, a harmadik helyre pedig Valtteri Bottas érkezett meg a Williamsszel.

ROS

A Ferrari ezúttal a negyedik, illetve ötödik helyen végzett, Sebastian Vettel érte el a jobb eredményt. A német és Räikkönen közé Felipe Massa férkőzött be a negyedik helyre. Daniel Ricciardo lett a hetedik a Red Bullal, a további sorrend: Romain Grosjean (Lotus), Sergio Perez (Force India) és Daniil Kvyat (Red Bull).

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!