Rosbergék már tudják, nagyjából hol állnak - F1VILÁG.HU

Rosbergék már tudják, nagyjából hol állnak

HIRDETÉS

A Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg elárulta, valósággal lenyűgözte őt a német istálló idei autójának teljesítménye, de főképp annak kivételes megbízhatósága Barcelonában.


A Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg elárulta, valósággal lenyűgözte őt a német istálló idei autójának teljesítménye, de főképp annak kivételes megbízhatósága Barcelonában.

A világbajnok csapat remek formában kezdte az előszezoni teszteket, autója pedig nemcsak gyorsnak, de rendkívül megbízhatónak is bizonyult a négy barcelonai tesztnap során.

Rosberg elárulta, nagyon elégedett az eheti munkával, annak pedig külön örül, hogy a Mercedes folyamatosan próbálgat új fejlesztéseket is.

„Természetesen figyelem a többieket én is. Vannak stratégáink, ők pedig már most számolgatnak, szóval többé-kevésbé azért tudjuk, hol állunk” – mondta a német.

„Önök is szeretnék tudni? Sajnálom, nem fogom elmondani. Úgyhogy tudjuk, hol állunk, persze bizonyos hibaszázalékkal.”


VOLTAK KISEBB PROBLÉMÁK

Rosberg elárulta, bár látszólag minden simán ment Barcelonában, a rengeteg megtett kör azért előhozott bizonyos problémákat.

„Jól kezdtünk, a megbízhatóság is jónak tűnik. Az autó gyors, és imádom, ahogy kinéz. Ránézésre is látszanak az igazi innovatív megoldások, amik engem lenyűgöznek. Jól látni, mekkora utat tettünk meg csapatként.”

„Ha megnézzük az öt évvel ezelőtti önmagunkat, akkor rá kell jönnünk, hogy annak idején még nem voltunk képesek ilyen innovatív megoldásokra.”

Hirdetés

„Nem azt mondom, hogy egyértelműen mi vagyunk a leggyorsabbak, de vannak jó dolgok az autón, amiket érezni is lehet.”

Ami pedig a megbízhatósági gondokat illeti, Rosberg hozzátette: „Találtunk néhány dolgot, ami ártott az autónak. Ezekre nem jöttünk volna rá, ha csak 2000 km-t teljesítettünk volna. Szóval hasznos volt nagyon a teszt. Ezek nem olyan gondok, amik miatt kiesünk a versenyen, de nyilvánvalóan nem akarunk szembesülni velük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!