Orosz Nagydíj

Rosbergen kisebb a nyomás, mint Hamiltonon

A korábbi világbajnoki esélyesek közül többen úgy gondolják, Nico Rosbergre kevesebb nyomás nehezedik majd a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon, mint a listavezető Lewis Hamiltonra.


A korábbi világbajnoki esélyesek közül többen úgy gondolják, Nico Rosbergre kevesebb nyomás nehezedik majd a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon, mint a listavezető Lewis Hamiltonra.

Hamilton jelenleg 17 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot csapattársa előtt, és bár a németnek csak akkor van esélye fordítani, ha a 2008-as év legjobbja nem végez az első két helyen a hétvégi futamon, többen úgy vélik, az, hogy nem a saját kezében van a sorsa, levesz némi terhet Rosberg válláról.

Felipe Massa – aki 2008-ban emlékezetes körülmények között bukta el a bajnoki címet épp Hamilton ellenében – azt mondja, Rosbergnek csak a győzelemre kell koncentrálni – más dolga nem lesz, ez pedig megkönnyíti a dolgát.

„Azt gondolom, pszichológiailag kevesebb nyomás nehezedik rá, mint Lewisra” – mondta a brazil.

„Nem ijedhet meg – nem lehetnek félelmei a verseny előtt. Ha fél, akkor tizedeket veszíthet. Lewisnak pedig egy gentlemannek kell lennie, márpedig ez olykor nem egyszerű számára.”

Kimi Räikkönen szerint az, hogy Rosberg hátránya 17 pont Hamiltonnal szemben, nagyban megkönnyíti a német dolgát.

A finn 2007-ben hasonló körülmények között orozta el a bajnoki címet Lewis Hamilton és Fernando Alonso orra elől.

„Nyilván én is le voltam maradva 2007-ben, és ilyenkor nincs más dolgod, mint megnyerni a versenyt és reménykedni abban, hogy minden jól alakul.”

„Az elmúlt években elég gyakran az utolsó futamon dőlt el a cím sorsa, ami sokkal izgalmasabb, hiszen – ahogy azt láthattuk a múltban –, egy futamon bármi megtörténhet.”

Rosberg pontosan tisztában van azzal, ha nyer is Abu Dhabiban, szüksége lesz egy másik autó segítségére is, hogy Hamilton ne végezhessen harmadiknál jobb pozícióban.

Habár a Mercedes jelenlegi formáját tekintve ez nem lesz egyszerű, a német úgy véli, a Yas Marina versenypálya vonalvezetése sokat segíthet neki.

„Természetesen rengeteg dolog történhet – elég, ha a Williamsnek van egy jó rajtja és beférkőzik közünk” – mondta Rosberg.

„Ez a pálya azon helyszínek közé tartozik, ahol a legnehezebb előzni. Szóval ahhoz, hogy manőverezni tudj, nagy sebességkülönbségre lesz szükség. Rengeteg forgatókönyv van, szóval optimista vagyok.”

Massa elmondta, nem érdekli, ki nyeri a bajnoki címet, ám véleménye szerint az idei teljesítményüket tekintve Hamilton jobban megérdemelné azt.

„Nem érdekel, hogy Lewis vagy Nico nyer-e, de szerintem Lewis egy kicsit jobban megérdemli. Több versenyt nyert, és azt hiszem, az egész bajnokság jobban ment neki. De a „megérdemelné” dolog olykor a sportban nem releváns. A dolgok néha másképp alakulhatnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS