Portugál Nagydíj

Rosberget feltüzelte Schumacher jelenléte

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Rosberget feltüzelte Schumacher jelenléte

A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug szerint Michael Schumachernek hatalmas szerepe van abban, hogy csapattársa, Nico Rosberg egyre jobban teljesít.


A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug szerint Michael Schumachernek hatalmas szerepe van abban, hogy csapattársa, Nico Rosberg egyre jobban teljesít.

A német versenyző az elmúlt három futamon hibátlanul versenyzett, eddig rendre felülmúlta csapattársát, legutóbb pedig megszerezte az új gyári Mercedes első dobogós helyezését a Forma-1-ben.

„Mikor az első híresztelések szárnyra kaptak, hogy Michael csatlakozik hozzánk, Nico felhívott, és azt mondta: ’Igazak a hírek? Próbáljátok megszerezni, próbáljátok leszerződtetni!” – mondta Haug az Autosportnak.

„Amikor én is választhatok, akkor mindig a legjobbak mellett akarok dolgozni. A lehető legjobb csapatfőnökkel akarok dolgozni, mint amilyen Ross Brawn. Nem vagyunk egymás kihívói, azonban mikor egy profi mellett vagy, akkor megtudod, hogy hol is állsz.”

„Ha egy olyasvalaki mellett vagy, akit irányításod alatt tartasz, akkor nem leszel jobb. Csak tudni akarod, hogy mennyire vagy jó. És Nicóval is pontosan ez a helyzet, ő is azért akart a legjobb mellett lenni, hogy felmérje képességeit.”

Haug azt is hozzátette, hogy egy cseppet sem lepte meg Rosberg remek teljesítménye, mert már korábban, a junior kategóriákban megmutatkoztak kiváló képességei.

„Kívülről talán meglepő lehet, de hosszú ideje ismerem Nicót” – folytatta a szakember.

„Már akkor beszéltünk vele, mikor még a McLarennél voltunk, próbáltunk összehozni valamit. A gokart programunkban is ott volt, Lewis (Hamilton) mellett, azonban nem használta a motorunkat az F3-ban.”

„Természetesen nagyon jól ismerem Kekét (Nico édesapja), és Nicóra is mindig figyeltünk. Nem meglepő számomra, hogy hozza az eredményeket, és hogy jó munkát végez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!