Rosberget nem nyűgözte le a teljesítménye

Egyáltalán nem nyűgözte le a barcelonai teszt vasárnapi zárónapján futott körideje Nico Rosberget.


Egyáltalán nem nyűgözte le a barcelonai teszt vasárnapi zárónapján futott körideje Nico Rosberget.

A Mercedes versenyzője másodikként végzett a katalán ringen, 1 perc 24,321 másodperces körideje pedig mindössze 2 tizedmásodperccel volt lassabb, mint az élen végző Romain Grosjeané – a franciával ellentétben viszont Rosberg a Pirelli közepes keverékű abroncsait használta.

Miután a közepes és szuperlágy gumik között nagyjából 2 másodpercnyi különbség van, Rosberg ideje jól mutathatja, milyen előnyben is van a Mercedes a riválisokhoz képest.

A német viszont egyáltalán nincs elszállva – amikor a közepes vegyületű gumikon futott „meggyőző” tempóról kérdezték, visszafogottan így felelt: „Ha önök mondják! A mi számaink nem ezt mutatják, és a többi napon futott köridők sem.”

„De oda fogunk érni. Igen, magabiztosak vagyunk, és úgy gondoljuk, remek autónk van.”

Rosberg azt mondja, a barcelonai zárónap valójában elég frusztráló volt a trükkös időjárási körülmények miatt.

„Elég nehéz napunk volt, mert nagy volt a szél a pályán. Ritkán volt olyan tesztnapom, amikor ilyen nehéz volt megérteni az autót. Minden egyes etap más volt, kanyarról-kanyarra változott a helyzet, függően attól, éppen honnan fújt a szél.”

„Ez pedig rettentő módon megnehezítette a tesztet. Persze még így is tanulhattam néhány dolgot, de nem voltak valami jók ezek a tesztnapok. Ugyanakkor jó volt különösebb problémák nélkül befejezni a gyakorlást. Sokat köröztünk, tisztességes időket futottunk – szóval sok a pozitívum.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!