Friss hírek

Rosbergnél nem váltak be a kreatív beállítások

Egy kísérleti beállítással próbálkozott a Mercedes csapata az Orosz Nagydíj pénteki edzésnapján, Nico Rosberg azonban elárulta, mindez nem a várt eredményt hozta.


Egy kísérleti beállítással próbálkozott a Mercedes csapata az Orosz Nagydíj pénteki edzésnapján, Nico Rosberg azonban elárulta, mindez nem a várt eredményt hozta.

A német versenyző ugyan a leggyorsabb volt a nyitóedzésen, délután azonban csupán negyedik lett, jócskán lemaradva csapattársától, a vb-éllovas Lewis Hamiltontól.

Rosberg ugyan hibázott mért körében, ám elárulta, a holnapi szabadedzés előtt bőven lesz min változtatni.

Amikor a Mercedes versenyzőjét arról kérdezték, mennyit javult a pálya a két tréning során, így felelt: „Rengeteget! Nagyon egyedi a pálya, nemcsak a vonalvezetése, hanem az is, ahogy a gumik működtek. Elég szokatlan. Mérnöki szempontból tehát nagyon érdekes volt, hiszen egyik versenyhelyszínen sem találkoztunk még ilyesmivel idén.”

„Egészen addig merészkedtünk, hogy egy rendkívül kreatív beállítást próbáltunk ki az autómon, egy olyat, amit idén még egyszer sem. Nem vált be, szóval vissza kell lépnünk, de ettől függetlenül is nagy kihívást jelentő hétvége vár ránk.”

„Csapatként úgy döntöttünk, hogy a két versenyző más-más dolgot próbál ki. Az enyém nem vált be, szóval holnapra változtatnunk kell. Ettől eltekintve minden rendben, a pálya remek, de nehéz összerakni rajta a dolgokat.”

Bár az időmérős szimuláció során Rosberg hibázott, a német elárulta, csapattársa nagyon gyors volt ma.

„Lewis határozottan gyors, szóval még mindig bízom abban, hogy a miénk lesz a legjobb autó ezen a hétvégén. Úgy tűnik, nincs olyan jelentős gumikopás itt, márpedig az előzésekhez ez jó volna. Szóval nehéz lesz előzni. Lehet, hogy egykiállásos futam lesz, a gumik állapota nemigen változik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek