Friss hírek

Ross Brawn jelenthet Barrichellónak

Bár sokan azt gondolták, hogy a Ferrari egykori taktikai guruja, Ross Brawn döntött az extrém esőgumik mellett, a Honda Racing ügyvezetője, Nick Fry elárulta, Rubens Barrichello ötlete volt, hogy váltsanak taktikát.

Bár sokan azt gondolták, hogy a Ferrari egykori taktikai guruja, Ross Brawn döntött az extrém esőgumik mellett, a Honda Racing ügyvezetője, Nick Fry elárulta, Rubens Barrichello ötlete volt, hogy váltsanak taktikát.

“Rubens két fantasztikus döntést hozott a hétvégi versenyen” – mondta Fry. “Az első kiállására a tervezettnél előbb érkezett, ami az ő döntése volt, majd azt ő is kérte, hogy extrém esőgumikat tegyünk fel autójára, amit tökéletesen időzített.”

“Azonban a második kiállásánál problémák voltak a töltőcsővel, és nem kapott elég üzemanyagot, ami miatt még egyszer vissza kellett térnie a boxba.”

“Ha ez nem történt volna, akkor még előrébb is végezhetett volna, de ennek ellenére nagyon elégedettek vagyunk a harmadik hellyel.”

“Rubens fantasztikus munkát végzett, ahogy a csapat összes tagja is kiválóan dolgozott. Mindannyian megérdemeltük a sikert. Bár már teljes erőbedobással a jövő évre készülünk, még nem adtuk fel az idei bajnokságot, és nagyon örülünk annak, amit a hétvégén elértünk” – tette hozzá a Honda ügyvezetője.

Barrichello, aki legutóbb a 2005-ös Amerikai Nagydíjon állhatott fel a dobogóra még a Ferrari színeiben, kiválóan taktikázott és fantasztikus versenyt teljesített a hétvégén Silverstone-ban.

A brazil versenyző a tizenhatodik helyről indult, és jobbnál jobb taktikai döntéseket hozva, végül a harmadik pozícióban landolt.

“Soha nem adtam fel, mindig is hittem a képességeimben” – mondta a Honda versenyzője, aki pályafutása 62. dobogós helyezését szerezte meg a Forma-1-ben. “Szerencsém volt, ezt meg kell hagyni, de nagyon szeretek esőben vezetni, és ez a verseny különösen jól sikerült számomra.”

“Bár gondunk volt a töltőcsővel a második kiállásom alkalmával, és nem kaptam elég üzemanyagot, jól döntöttünk, hogy az extrém esőgumikat tettük fel. Hihetetlenül könnyen lépkedtem előre, kívülről belülről előzgettem a körülöttem lévőket, ami fantasztikus érzés volt.”

“Az intermediate abroncsokon kis híján eldobtam az autómat, így kijelentettem a csapatnak, hogy kiállok és felteszem az autómra az extrém esőgumikat” – magyarázta Barrichello, aki jelenleg a tizedik helyen áll az egyéni pontversenyben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!