Friss hírek

Ross Brawnt lenyűgözte Raikkönen teljesítménye

A Ferrari egykori technikai igazgatója, Ross Brawn fantasztikus teljesítménynek tartja Kimi Raikkönen feltámadását, aki bár csúnyán lemaradt riválisaitól, az utolsó versenyeken fordítani tudott, és megszerezte pályafutása első világbajnoki címét.

A Ferrari egykori technikai igazgatója, Ross Brawn fantasztikus teljesítménynek tartja Kimi Raikkönen feltámadását, aki bár csúnyán lemaradt riválisaitól, az utolsó versenyeken fordítani tudott, és megszerezte pályafutása első világbajnoki címét.

Brawn, aki egy évvel ezelőtt fizetett szabadságra vonult, egyelőre még nem jelentette be jövőbeli terveit, azonban azt elmondta, véleménye szerint a 2008-as idényben minden eddiginél erősebb lesz egykori csapata.

A brit szakember az Autosport magazinnak elmondta, lenyűgözte Kimi Raikkönen idei évben nyújtott teljesítménye, és bevallotta, a finn pilóta csapathoz való lojalitása és elkötelezettsége a hétszeres világbajnok, Michael Schumacherre emlékezteti.

Hirdetés
 

“Elégedett vagyok Kimivel, mert a szezon elején sokat küszködött azzal, hogy megfelelően beilleszkedjen új csapatába, megszokja az autót és a számára teljesen ismeretlen Bridgestone gumik karakterisztikáját” – mondta Brawn az Autosportnak.

“Igazán lenyűgözött az, ahogyan a mérnökökkel dolgozik, hamar felismeri a problémákat, megfelelő visszajelzéseket ad, ami mindennél fontosabb. Ez a fajta profizmus Michaelre emlékeztet. A szezon második felében nyújtott teljesítménye pedig egyszerűen kivételes volt.”

Brawn továbbá Raikkönen csapattársát, Felipe Massát is megdicsérte, aki szintén kiváló teljesítményt nyújtott az idei esztendőben.

“Ő is sokat fejlődött, és ha nem lettek volna megbízhatósági problémái, ő is harcban maradhatott volna a bajnoki címért” – folytatta a brit szakember. “Az ő teljesítménye is lenyűgöző, megérdemelten van a csapatban. Úgy gondolom, mindenki számára csodálatos eredmény született.”

Brawn továbbá azt is elmondta, egyáltalán nem lepte meg, hogy a Ferrari képes volt felállni azután, hogy egy évvel ezelőtt a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel egyetemben számos magas beosztásban dolgozó szakember elhagyta a csapatot.

“Természetesen a 2006 telén történt változások okoztak némi bonyodalmat a csapaton belül, és időbe telt, míg mindenki lehiggad, és megtalálta a helyét az új rendszerben” – magyarázta. “Azonban akkurátusan lettek kiválasztva az új szakemberek, akik végül bebizonyították, hogy több, mint megfelelőek ezekre a posztokra. A csapaton belül van egy mottónk, méghozzá az, hogy soha nem adjuk fel, és ez idén is pontosan így volt.”

Brawn, aki egyesek szerint a Ferrari ügyvezető igazgatója, Jean Todt helyét veszi majd át a jövő évben, figyelmeztette a riválisokat, az olasz alakulat még erősebb lesz 2008-ban.

“A csapat tanult a hibáiból, és biztos vagyok benne, hogy még erősebb lesz jövőre” – mondta. “Számos ok van, ami miatt büszke lehet a Ferrari az idei teljesítményére, és optimistán nézhet a jövőbe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!