Orosz Nagydíj

Rossi szívesen tesztelne a Ferrarinak

A MotoGP immáron hatszoros világbajnoka, Valentino Rossi elmondta, nagyon szívesen tesztelné újra a Ferrari Forma-1-es versenyautóját, ám hozzátette, szó sincs arról, hogy a szériaváltáson gondolkodna.

A MotoGP immáron hatszoros világbajnoka, Valentino Rossi elmondta, nagyon szívesen tesztelné újra a Ferrari Forma-1-es versenyautóját, ám hozzátette, szó sincs arról, hogy a szériaváltáson gondolkodna.

Az olasz versenyző 2004 és 2006 között több alkalommal is tesztelt a Ferrarinak, sőt akkoriban még a váltás is szóba került, ám végül maradt a MotoGP-nél.

Még mielőtt megszerezte volna pályafutása hatodik bajnoki címét a MotoGP-ben a mai Japán Nagydíjon aratott futamgyőzelmével, Rossi elárulta, hogy nagyon szívesen megjutalmazná magát egy újabb Forma-1-es tesztvezetéssel.

“Hogy milyen ajándékot szeretnék, ha megnyerném a bajnoki címet? Ismét szeretnék egy Ferrarit vezetni. Nem egy utcai autót, hanem egy Forma-1-est” – mondta Rossi a Gazzetta dello Sportnak.

“Be kell vallanom, hogy egy kicsit hiányzik az az érzés.”

Rossi azonban tisztában van azzal, hogy nem sok esélye van egy ilyen ajándékra, és azt is hangsúlyozta, csakis szórakozásból tesztelne.

“Nem hiszem, hogy lenne még esélyem újra Forma-1-es autót vezetni. Amikor legutóbb vezethettem, akkor volt vele célom, azonban most csakis élvezetből tenném, nincs jövőm a Forma-1-ben” – folytatta Rossai, aki elmondása szerint jó kapcsolatot ápol a Ferrarival.

“Továbbra is nagyon jó a kapcsolatom a csapattal, néha szoktam beszélni Stefano Domenicalival. Azonban az elkövetkezendő két évben biztosan a Yamaha versenyzője maradok, és 31 évesen debütálni a Forma-1-ben, az egy kicsit késő.”

Domenciali nem tulajdonít különösebb jelentőséget az elhangzottaknak, azonban elmondta, hogy akár még sor is kerülhet a tesztre, ha Rossi valóban komolyan gondolja.

“Valentino Rossi? Remek” – mondta Domenicali a Gazzetta dello Sportnak. “Azonban lehet, hogy csak mókázik, elejt valamit, és az emberek mindjárt komolyan veszik. Azonban ha valóban akarja, akkor még bármi megtörténhet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS