Rossi úgy érzi, megállta volna a helyét az F1-ben

A MotoGP többszörös világbajnoka, Valentino Rossi úgy gondolja, hogy jó Forma-1-es versenyző válhatott volna belőle, ha akkor négy kerékre vált, mikor először kipróbálta magát egy versenyautó volánja mögött.

A MotoGP többszörös világbajnoka, Valentino Rossi úgy gondolja, hogy jó Forma-1-es versenyző válhatott volna belőle, ha akkor négy kerékre vált, mikor először kipróbálta magát egy versenyautó volánja mögött.

Az olasz sztárversenyző először 2005-ben tesztelt a Ferrarival, és már akkor kiválóan teljesített, amit az is bizonyít, hogy a köridők tekintetében relatíve “közel” került a hétszeres bajnok, Michael Schumacherhez.

Rossi tegnap visszatért a Forma-1-be, és a Ferrari jóvoltából kipróbálhatta az egyik F2008-as modellt, mellyel több, mint ötven kört teljesített közel 1 000 rajongója előtt az olaszországi Mugellóban.

A MotoGP sztárja úgy gondolja, ha korábban szériát vált, eredményes lehetett volna a Forma-1-ben.

“Nincs mit bizonyítanom, sem magamnak, sem a többieknek” – mondta Rossi a riportereknek a tesztnap után. “Egyre biztosabb vagyok abban, hogy egy kis idővel és gyakorlással jó F1-es versenyző válna belőlem. Már csak az a kérdés, hogy elég jó lennék-e ahhoz, hogy versenyeket nyerjek.”

“Azonban semmit nem bánok. Jól döntöttem, mikor a MotoGP-ben maradtam, ahol nyerő vagyok, és bízom abban, hogy még hosszú ideig az is maradok” – folytatta Rossi, akit lenyűgözött az idei autó teljesítménye, amely elmondása szerint sokkal erősebb, mint a 2005-ös modell, amit legutóbb vezethetett.

“2005-tel összehasonlítva, egy sokkal erősebb, és jobban vezethető autó fogadott. Tiszta sor, hogy megpróbáltam a lehető leggyorsabb lenni. Mikor egy Ferrarit vezetsz, csak gyorsan tudsz menni, máskülönben inkább maradj otthon.”

Rossi összesen 320 km-t teljesített az első tesztnapon, és legjobb ideje 1:22.550 lett, ami kiváló eredménynek mondható, hiszen Kimi Raikkönen szeptemberben 1:21.070-es időt repesztett ezzel az autóval ezen a pályán.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali is jelen volt a teszten, és a következőket mondta: “Vale egy kiváló Forma-1-es versenyző lehetett volna, de ő végül más utat választott. A családunk része, ezért is szerettünk volna neki újabb lehetőséget biztosítani. Boldogok vagyunk, hogy újra együtt lehetünk. Két olasz szimbólum, mint a Ferrari és Valentino Rossi.”

Rossi ma tovább folytatja a tesztelést Mugellóban.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS