Rossi úgy érzi, megállta volna a helyét az F1-ben - F1VILÁG.HU

Rossi úgy érzi, megállta volna a helyét az F1-ben

HIRDETÉS

A MotoGP többszörös világbajnoka, Valentino Rossi úgy gondolja, hogy jó Forma-1-es versenyző válhatott volna belőle, ha akkor négy kerékre vált, mikor először kipróbálta magát egy versenyautó volánja mögött.

A MotoGP többszörös világbajnoka, Valentino Rossi úgy gondolja, hogy jó Forma-1-es versenyző válhatott volna belőle, ha akkor négy kerékre vált, mikor először kipróbálta magát egy versenyautó volánja mögött.

Az olasz sztárversenyző először 2005-ben tesztelt a Ferrarival, és már akkor kiválóan teljesített, amit az is bizonyít, hogy a köridők tekintetében relatíve “közel” került a hétszeres bajnok, Michael Schumacherhez.

Rossi tegnap visszatért a Forma-1-be, és a Ferrari jóvoltából kipróbálhatta az egyik F2008-as modellt, mellyel több, mint ötven kört teljesített közel 1 000 rajongója előtt az olaszországi Mugellóban.

A MotoGP sztárja úgy gondolja, ha korábban szériát vált, eredményes lehetett volna a Forma-1-ben.

“Nincs mit bizonyítanom, sem magamnak, sem a többieknek” – mondta Rossi a riportereknek a tesztnap után. “Egyre biztosabb vagyok abban, hogy egy kis idővel és gyakorlással jó F1-es versenyző válna belőlem. Már csak az a kérdés, hogy elég jó lennék-e ahhoz, hogy versenyeket nyerjek.”

“Azonban semmit nem bánok. Jól döntöttem, mikor a MotoGP-ben maradtam, ahol nyerő vagyok, és bízom abban, hogy még hosszú ideig az is maradok” – folytatta Rossi, akit lenyűgözött az idei autó teljesítménye, amely elmondása szerint sokkal erősebb, mint a 2005-ös modell, amit legutóbb vezethetett.

“2005-tel összehasonlítva, egy sokkal erősebb, és jobban vezethető autó fogadott. Tiszta sor, hogy megpróbáltam a lehető leggyorsabb lenni. Mikor egy Ferrarit vezetsz, csak gyorsan tudsz menni, máskülönben inkább maradj otthon.”

Rossi összesen 320 km-t teljesített az első tesztnapon, és legjobb ideje 1:22.550 lett, ami kiváló eredménynek mondható, hiszen Kimi Raikkönen szeptemberben 1:21.070-es időt repesztett ezzel az autóval ezen a pályán.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali is jelen volt a teszten, és a következőket mondta: “Vale egy kiváló Forma-1-es versenyző lehetett volna, de ő végül más utat választott. A családunk része, ezért is szerettünk volna neki újabb lehetőséget biztosítani. Boldogok vagyunk, hogy újra együtt lehetünk. Két olasz szimbólum, mint a Ferrari és Valentino Rossi.”

Rossi ma tovább folytatja a tesztelést Mugellóban.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!