Rossi veszi át Chilton helyét Belgiumban

Szerződéssel kapcsolatos problémák miatt nem ülhet autóba a hétvégi Belga Nagydíjon Max Chilton. A Marussia versenyzőjét a gárda tartalékosa, Alexander Rossi váltja.


Szerződéssel kapcsolatos problémák miatt nem ülhet autóba a hétvégi Belga Nagydíjon Max Chilton. A Marussia versenyzőjét a gárda tartalékosa, Alexander Rossi váltja.

Rossi nemrégiben szerződött a Marussia csapatához, miután a Caterhamnél tulajdonosváltás történt, így nem maradhatott sem a leafield-i alakulat tesztpilótája, sem a GP2-es gárda versenyzője.

Úgy tűnik, amit a sors nemrég elvett, azt most visszaadja az amerikainak, az ifjú versenyző ugyanis hétvégén, Spa-Francorchampsban, egy legendás versenypályán debütálhat a Forma-1-ben.

Ő veszi át ugyanis Max Chilton helyét mindaddig, amíg a brit „szerződésével kapcsolatos problémákat nem orvosolják”.

„Bár nem állt szándékunkban versenyzési lehetőséget biztosítani Alexandernek idén, a körülményekre való tekintettel örömmel ültetjük őt autónkba, így a hétvégi Belga Nagydíjon, Spa-Francorchampsban bemutatkozhat a Forma-1-ben” – mondta John Booth csapatfőnök.

„Természetesen bízunk abban, hogy a lehető leghamarabb ismét szokványos felállásunkkal versenyezhetünk majd, most viszont minden jót kívánunk Alexandernek a hétvégére, alig várjuk, hogy versenyezni lássuk őt.”

A 22 esztendős versenyző Scott Speed 2007-es szereplése óta az első amerikai lesz a Forma-1-ben.

„Mondanom sem kell, rettentő izgatott vagyok a lehetőség miatt, nem lehetek elég hálás a Marussiának” – mondta lelkesen Rossi.

„Ez egy óriási pillanat számomra, rövid idő alatt kell felkészülnöm, másfelől viszont úgy érzem, készen állok a kihívásra. Külön izgalmassá teszi a dolgot, hogy egy olyan legendás versenypályán debütálhatok, mint Spa-Francorchamps.”

„Alig várom, hogy holnap vezessem az MR03-as versenygépet, és remélem, hogy tisztességes hétvégével ajándékozhatom meg csapatomat.”

Nem Ross autóba ültetése a hétvége egyetlen pilótacseréje, a Caterhamnél ugyanis André Lotterer veszi át Kamui Kobayashi helyét.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS