Rossz hír az ellenfeleknek: A Red Bull még évekig számíthat Newey szolgálataira - F1VILÁG.HU

Rossz hír az ellenfeleknek: A Red Bull még évekig számíthat Newey szolgálataira

Sok éven át ott lesz még a Red Bull Forma-1-es csapatánál a tervezőzseniként számon tartott Adrian Newey – ezt az energiaital-gyárosok csapatfőnöke, Christian Horner árulta el.

Newey még 2006-ban lett az osztrák F1-es istálló technikai igazgatója, mely csapattal számos világbajnoki címet szerzett már. De sikereket ért el korábban a Williamsnél és a McLarennél is, a Forma-1-ben pedig már évtizedekkel ezelőtt elkezdett dolgozni.

A szakembert a pletykák szerint korábban számos istálló próbálta elcsábítani a Red Bulltól – sikertelenül. Sőt, Christian Horner most egy interjúban elárulta, még jó darabig számíthatnak a brit szakember szolgálataira.

 

„A szíve még nagyon is itt van a Forma-1-ben, a csapat iránti elkötelezettsége pedig… Nem beszélünk szerződésekről, vagy a szerződések hosszáról, de még itt lesz jó néhány évig” – mondta a csapatfőnök a Sky Sports Newsnak. „Mindig lesznek pletykák a paddockban, ez a Forma-1.”

„Ő rendkívül fontos tagja a csapatunknak, és egyúttal népszerű tagja is. Nagyszerű, hogy hosszú távon itt van velünk, emellett pedig érintett néhány más dologban is, melybe kezdünk belefolyni.”

Neweynak a világbajnoki címek mellett kulcsszerepe volt abban is, hogy a Red Bull tavaly nem szenvedte meg annyira a „delfinezés” jelenségét, mint a riválisok. Erről, illetve ennek okairól korábban ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Rossz hír az ellenfeleknek: A Red Bull még évekig számíthat Newey szolgálataira
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!