Friss hírek

Rossz idő esetén korábban kezdődhetnek az F1-es versenyek

Előrébb hozhatják a Forma-1-es versenyek rajtját annak érdekében, hogy elkerüljék az olyan helyzeteket, mint amilyennel a Belga Nagydíjon szembesült a száguldó cirkusz.

A spái versenyt úgy ahogy van, elmosta az eső augusztus végén: a mezőny mindössze néhány kört tudott megtenni a biztonsági autó mögött, és végül fél pontokat kaptak a versenyzők.

A múlt hétvégi Orosz Nagydíjon az eső ismét fenyegette a versenyhétvége programját: a szombatra jósolt csapadék miatt az első Forma-3-as versenyt előre is hozták péntekre. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója, Michael Masi szerint „abszolút helyes döntés született”, hiszen „szakadt az eső abban az időpontban, amikor lett volna az F3-as futam”.

A szakember azt ugyanakkor cáfolta, hogy a spái események ösztönözték őket.

„A körülmények olyanok voltak, amilyenek. A döntő tényező talán az volt, hogy ez volt a bajnokság utolsó fordulója, és lehetőségünk volt alakítani a programon. Minden tényezőt figyelembe kell venni, de Spa határozottan nem került szóba.”

Masi azt azonban megerősítette, egyeztetések lesznek azzal kapcsolatban, hogy kedvezőtlen időjárás esetén adott esetben korábban tartsák meg a Forma-1-es versenyeket.

„Már Spa után is jeleztük, hogy nyilván sok stratégiai egyeztetésnek kell lennie az FIA, az F1 és a 10 csapat között, ez lesz az egyik téma a stratégiai munkacsoport ülésén.”

Korábban egyébként nem volt példa arra, hogy az adott napon előrehozzanak egy versenyt a kedvezőtlen időjárás-előrejelzések miatt. Ennek legfőbb oka a televíziós közvetítés lehet, hiszen a TV-társaságok nincsenek felkészülve arra, hogy korábban kezdjék műsoraikat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!