Friss hírek

Rosszul sakkozik a Red Bull? Verstappen nem aggódik!

Max Verstappen egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy a Red Bull hátrányba kerül majd jövőre azáltal, hogy idén túl nagy energiát fordítanak a 2021-es autó fejlesztésére.

Az energiaital-gyárosok nagy csatát vívnak idén a Mercedesszel a világbajnoki címért, az elmúlt két verseny azonban kiábrándítóan alakult a csapat számára, miközben a német istálló új fejlesztéseinek is köszönhetően az élre tudott ugrani úgy az egyéni, mint a konstruktőri versenyben.

Miközben a Mercedes mostanra leállt a fejlesztésekkel, a Red Bullnak lesznek még újításai az idei autóhoz. Max Verstappen azonban nem tart attól, hogy emiatt hátrányba kerülnek majd 2022-ben, amikor is jelentősnek megváltoznak az F1 szabályai.

„Hogy őszinte legyek, nem hinném” – mondta a fiatal pilóta a Motorsport.com holland kiadásának azon kérdésére, hogy tart-e attól, hogy hátrányba kerülnek 2022-ben amiatt, hogy még javában dolgoznak az idei autón.

„Már épp elég emberünk dolgozik a jövő évi autón. Jó ideje beszélünk már róla, de személy szerint nem tudom, mennyire lesz jó vagy rossz a következő év. Senki sem tudja, szóval gyanítom, várnunk kell még ezzel.”

Verstappen hátránya jelenleg 8 pont az összetettben Lewis Hamilton mögött, a Red Bull versenyzője azonban magabiztosan várja a folytatást. A világbajnoki sorozat hétvégén folytatódik a Belga Nagydíjjal.

„A legutóbbi két versenyen rengeteg pontot veszítettünk, szóval minden nyitott még. Azt gondolom, nagyon szoros a küzdelem. Véleményem szerint az utolsó két versenyen a Mercedes volt előnyben legújabb fejlesztéseinek hála, de tudjuk, hogy nekünk is lesznek még újításaink. Bízom benne, hogy ezeknek hála javulnak majd a köridőink.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!