Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Rövidített program: Így zajlik majd az imolai F1-es hétvége

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) kedden formálisan is jóváhagyta azokat a szabálymódosításokat, melyek a kétnapos imolai versenyhétvég lebonyolításához szükségesek.

A száguldó cirkusz mezőnye az előttünk álló hétvégén vendégszerepel a legendás aszfaltcsíkon, a versenyhétvége menete azonban a megszokottól eltérően zajlik majd: pénteken nem gurulnak pályára a versenyzők, a szombati időmérőt pedig egyetlen 90 perces szabadedzés előzi meg.

A tréning leintése után két és fél órával, 14 órától rendezik majd a kvalifikációt, a vasárnapi futam pedig 13 óra 10 perckor kezdődik.

A hétvége során két versenyzői értekezletet tartanak: az egyiket a szokásos péntek esti időpontban, ahol a portimaói eseményeket beszélik majd át, a másodikat viszont szombaton, az ebédszünetben, hogy a versenyzők a szabadedzés alapján visszajelzéseket tudjanak adni.

Az úgynevezett „kijárási tilalom” is módosul: a szokásos két alkalom helyett ezúttal csak péntek éjszaka korlátozzák a csapattagok paddockba bejutását.

Mivel pénteken nem lesz pályaaktivitás, a versenyzők 13 helyett csak 10 garnitúra gumit kapnak: két szett keményet, két szett közepeset és hat szett lágyat. A szabadedzés után három garnitúrát vissza kell juttatni a Pirellihez.

Az Emilia-romagnai Nagydíj programja:

Szombat:
1. szabadedzés: 10:00-11:30
Időmérő edzés: 14:00-15:00

Vasárnap:
Verseny: 13:10

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!