Rugalmasnak kell lenni az időmérőn Monacóban - F1VILÁG.HU

Rugalmasnak kell lenni az időmérőn Monacóban

HIRDETÉS

A csapatvezetők szerint a rugalmasság és a jó alkalmazkodóképesség lesz a legfontosabb a szombati időmérő első etapjában, mikor egyszerre 24 autó szállja meg a versenynaptár legrövidebb pályáját.A forma-1-es csapatvezetők szerint a rugalmasság és a jó alkalmazkodóképesség lesz a legfontosabb a szombati időmérő edzés első etapjában, mikor egyszerre 24 autó szállja meg a versenynaptár legrövidebb pályáját Monacóban.

Bár a versenyzők bíztak abban, hogy kettészedik a mezőnyt az első etapban, a csapatvezetők nem tudtak megegyezni a változtatásról, így minden bizonnyal hatalmas lesz a tumultus az időmérő első 20 perces edzésén, ahol nagy meglepetések lehetnek.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a rugalmasság lesz a kulcsa annak, hogy a nagyok ne búcsúzzanak az első etapban.

A szakember szerint nem kizárt, hogy versenyzőik végig kint lesznek a pályán, hogy a 20 perc alatt legalább egy tiszta kört futhassanak.

„Így is meg lehet közelíteni, de úgy is, hogy megpróbálunk akkor mért kört teljesíteni, mikor a többiek éppen a boxban vannak. Azonban a rugalmasság lesz a játék neve, ez kell ugyanis ahhoz, hogy ne essünk ki már az első etapban” – mondta Horner.

„Az első etap lesz a legkritikusabb, mikor azon kell lennünk, hogy megpróbáljunk legalább egy elfogadható mért kört teljesíteni, amivel továbbjutunk a második körbe, ahol már jóval könnyebb dolgunk lesz, hiszen hét autóval kevesebb lesz.”

„Valaki említette, hogy ha mind a 24 autó pályán lesz, akkor átlagosan kevesebb, mint 200 méter lesz az egyes versenygépek között, és a sebességkülönbségek elég nagyok, így egy cseppet sem lesz könnyű dolgunk.”

„A legrosszabb dolog, mikor a Rascasse kanyarhoz érsz, ahol akár öt autó is lehet egymás mögött beragadva. A lényeg az, hogy hagyj magad előtt elég területet, és mikor a lassabb autók a boxban vannak, megpróbálj eredményes lenni. Mindössze egy jó kör kell.”

Hirdetés

Az egyik újonc csapat, a Lotus olasz versenyzője, Jarno Trulli azonban nem gondolja, hogy bármiféle meglepetés születik majd az első etapban.

„Nagyon szomorú lennék, ha bárki is idejönne, és panaszkodna nekünk az időmérő után” – mondta Trulli az Autosportnak. „Ez Monaco, soha nem volt könnyű, és mint mindig, most is nagy lesz a forgalom, de nem látok ebben semmi drámait.”

„Vannak autók, melyek sokkal gyorsabbak nálunk, de 20 perces az első etap. Az élen álló alakulatoknak, melyek a legjobban panaszkodnak, mindössze egy kör kell ahhoz, hogy előttünk maradjanak. Nem hiszem, hogy ez problémát jelentene számukra.”

Az első két szabadedzésen egyébként elég jól kezelték a versenyzők a nagy forgalmat, és nem voltak nagy feltartások, így többen is jelezték, hogy szerintük nem lesz gond az első etappal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!