Portugál Nagydíj
George Russell (GBR) Williams Racing FW43.                
British Grand Prix, Friday 31st July 2020. Silverstone, England.
Fotó: Williams

Russell 5 rajthelyes büntetést kap

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Russell 5 rajthelyes büntetést kap

5 rajthelyes büntetést kapott a Forma-1-es Brit Nagydíjon a Williams ifjú versenyzője, George Russell.

A brit pilóta remek eredménnyel zárt a szombati időmérő edzésen: a 15. rajtkockát szerezte meg, öröme azonban nem tartott sokáig, a kvalifikációt követően ugyanis beidézték a stewardok.

Az már a kvalifikáció során kiderült, Russell ellen vizsgálat indul, felmerült ugyanis a gyanú, hogy figyelmen kívül hagyta a sárga zászlós jelzést csapattársa, Nicholas Latifi megpördülésekor – igaz, a brit versenyző a rádión már akkor azt mondta, elvette a gázt, ezt ellenőrizhetik is a telemetriai adatokban.

A stewardok viszont elbeszélgettek Russell-lel, megvizsgálták a rendelkezésre álló videófelvételeket és telemetriai adatokat, és arra jutottak, hogy a versenyző szabályt szegett, nem szakította ugyanis félbe gyorskörét, amikor dupla sárga zászlókat lengettek.

„A versenyző elmagyarázta a versenybíróknak, hogy a 7-es kanyarban csak periférikus látásával észlelte a dupla sárga zászlós jelzést, és azt gondolta, csak szimpla sárga zászlót lengetnek. Kicsit korábban emelte el a lábát a gázról, mint a korábbi körben.”

„Sebessége viszont nem volt „jelentősen” alacsonyabb, mint a korábbi köreiben, habár elmagyarázta, hogy teljes mértékben kontroll alatt tartotta az autót, és képes lett volna elkerülő manővert alkalmazni, ha szükség lett volna rá. Állítása szerint azért ment hasonló sebességgel, mert összességében gyorsabb körön volt.”

„A versenybírók megvizsgálták a rádióforgalmazást is, és arra jutottak, hogy a csapat figyelmeztette őt a sárga zászlós jelzésre. Arra nem tértek ki, hogy dupla sárga zászlós jelzésről van szó. És nem szóltak neki arról sem, hogy meg kell szakítania gyorskörét a versenyigazgató utasításának megfelelően. És ez volt a leggyorsabb köre a Q1-ben.”

Russell a történtek miatt 5 rajthelyes büntetést kap, így a 20. helyről indul majd vasárnap, emellett 3 büntetőpontot is a „számlájára” írtak. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!