Russell a 2023-as Mercedesről: Nem kizárt, hogy koncepciót váltunk - F1VILÁG.HU

Russell a 2023-as Mercedesről: Nem kizárt, hogy koncepciót váltunk

HIRDETÉS
Semmi sincs lesöpörve az asztalról a Mercedes 2023-as Forma-1-es versenyautójának tervezése kapcsán – ezt mondta nemrég a német istálló ifjú pilótája, George Russell, aki ezzel együtt azt is megemlítette, pontosan tudják, milyen irányba kell tovább haladniuk.
George Russell (Mercedes)

A Mercedes számára nehezen kezdődött az idény, hamar világossá vált ugyanis, 2022-ben nem lesz esélyük a világbajnoki cím elhódítására. A W13-as kódjelű versenygépből a csapat képtelen volt kihozni a benne rejlő potenciált, és bár mostanra sikerült jelentős előrelépéseket tenni, még mindig jócskán le vannak maradva a Red Bulltól és a Ferraritól.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nemrég arról beszélt, sorsdöntő hónapok várnak most a csapatra, hiszen már gőzerővel dolgoznak a 2023-as versenyautón. Ennek kapcsán a csapat fiatal pilótája, George Russell is mondott néhány szót: elmondása szerint nincs kizárva, hogy megtartják az idei, radikális formatervezést, de az is elképzelhető, hogy teljesen megváltoztatják az autó koncepcióját.

„Azt gondolom, semmi sincs lesöpörve az asztalról” – mondta a brit pilóta, amikor arról kérdezték, a 2023-as szezonra változtatni fog-e radikális koncepcióján a Mercedes. „Kétségtelen, hogy elég egyedülálló a tervezésünk az oldalszekrények miatt. Nincs kizárva, hogy ezzel a megoldással folytatjuk, ugyanakkor az sem, hogy teljesen megváltoztatjuk a filozófiát.”

„De alapvetően akár széles oldalszekrényeink vannak, akár szűkek, nem ez jelenti a különbséget a teljesítményben, ennél többről van szó.”

„Úgy gondolom, pontosan értjük, miért voltunk versenyképesek olyan pályákon, mint a zandvoorti, vagy a budapesti, és értjük, hogy az olyan helyszíneken, mint Monza vagy Spa, miért nem voltunk versenyképesek. Ez nem jelenti azt, hogy egy éjszaka alatt meg tudjuk oldani a problémákat. De tovább kell folytatnunk ennek az autónak a fejlesztését, a jövő évi pedig egyfajta evolúciója lesz az ideinek, és azt gondolom, most már egy teljesen világos irányunk van azzal kapcsolatban, hogy hogyan is fejlesszük az autót.”

Russell hozzátette, az Olasz Nagydíjon meglepte őket az, hogy a Ferrari ennyire erős tempóra volt képes – főleg azok után, hogy Belgiumban sokat küszködtek.

„A monzai határozottan nem a legerősebb versenyünk volt idén, az autó nem tűnt valami jónak, veszítettünk némi teljesítményt a pénteki első szabadedzés után, és nem igazán tudjuk ennek okát. De azt gondolom, a legfőbb dolog, ami meglepett bennünket, az a Ferrari tempója volt. Arra számítottunk, hogy Max [Verstappen] és a Red Bullok versenyképesek lesznek, és pontosan így is lett, de a Ferrari meglepett bennünket – ezért nem igazán tudtunk harcolni a 2. helyért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!