Friss hírek

Russell: A dobogóért fogok hajtani vasárnap!

Ismét elképesztő teljesítményt nyújtott a Williams autójával George Russell: a brit tehetség a 3. rajtkockát szerezte meg a Forma-1-es Orosz Nagydíj esős időmérőjén, vasárnap pedig a dobogót célozza majd meg.

A Belga Nagydíjon Russell már egyszer nagyot villantott: ott a 2. helyen végzett az időmérőn az esős körülmények között, Szocsiban pedig ismét megmutatta, miért is szavazott neki bizalmat a Mercedes 2022-re.

Russell egy bátor döntésnek köszönhetően nagyot húzott az Orosz Nagydíj kvalifikációján: elsőként váltott slick abroncsokra a száradó pályán, ez pedig kifizetődött, hiszen Lando Norris és Carlos Sainz mögött a 3. helyen végzett.

„Nagy kockázatért nagy jutalom jár az ilyen helyzetekben” – mondta Russell az időmérő után.

„Ha elszúrjuk, a 10 helyen végzünk, ami szintén egy tisztességes időmérős eredmény lett volna. De ha jól járunk vele, ahogy tettük azt Spában is, akkor a top 3-ba kerülhetünk.”

„Szóltam a rádión a csapatnak, hogy ’álljanak készen a slickek, mert ide slickek kellenek majd’, ők pedig válaszoltak, hogy ’oké, menjek a bokszba a kör végén’. Arra gondoltam, talán félreértették, amit mondtam!”

„A bokszból kijövet aztán majdnem összetörtem az autót a slickeken! Tudtam, hogy az utolsó kör lesz a döntő, szóval mindent arra tartalékoltunk, és most itt vagyunk. Egy kicsit szürreális, de ez a második top 3-as eredményem a legutóbbi négy versenyen.”

Russell hozzátette, szeretné dobogóra váltani ezt a 3. helyet.

„A 3. helyen hihetetlen rajtpozíció. Nagyon hosszú út vezet a 2-es kanyarig… Remélhetőleg Lando jó kis szélárnyékot ad nekem. Szóval nagyon örülök.”

„Most már pontokat tudunk szerezni, a legutóbbi négy futamon háromszor szereztünk pontot, szóval nem látom okát annak, miért ne folytathatnánk ezt, a dobogót kell célul kitűznünk. Nincs mit vesztenünk, menni fogunk érte!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!